Suma colosală pe care o primește un refugiat ucrainean. Mulți nici nu vor să audă de muncă: „Lucrați în Germania sau întoarceţi-vă în Ucraina”

Publicat: 26/06/2024 | 11:58
Refugiați ucraineni / Foto: Pexels

Multe țări au fost aproape de Ucraina, de când a izbucnit războiul cu Rusia. Milioane de cetățeni de-ai lor au plecat peste hotare, la scurt timp de când țara lor a fost atacată de către trupele lui Putin. Unii și-au găsit refugiu și-n România, alții și-au continuat drumul spre Europa. Polonia a găzduit cei mai mulți refugiați, la fel și Germania. Doar că, a intervenit o situație bizară și au pornit scandalurile între nemți. Totul din cauza ajutoarelor sociale pe care le primesc ucrainenii! 

Foarte mulți refugiați ucraineni au ajuns să trăiască în multe țări din Europa, după războiul cu Rusia. Ucraina încă trece printr-o situație dificilă, motiv pentru care milioane de ucraineni și-au făcut bagajele și au plecat peste hotare, de unde nu s-au mai întors. România a fost printre țările care au dat o mână de ajutor refugiaților, însă în Polonia și Germania au mers cei mai mulți dintre aceștia. A trecut timpul și se pare că nemții s-au săturat de această situație, pentru că statul le dă bani frumoși refugiaților.

CITEȘTE ȘI: O TÂNĂRĂ DIN UCRAINA A FOST PRINSĂ ÎN TIMP CE ÎȘI ÎNCERCA SĂ-ȘI VÂNDĂ FIUL PE 19.000 DE LIRE STERLINE. INTENȚIA EI ERA SĂ FOLOSEASCĂ ACEȘTI BANI PENTRU A-ȘI DESCHIDE O AFACERE

Câți bani încasează lunar un refugiat ucrainean în Germania

Aceștia au ajuns să încaseze sute de euro lunar, fără chirie. Sunt trimiși la muncă, însă majoritatea refuză să lucreze. De peste doi ani, refugiații primesc mult mai mulți bani decât solicitanții de azil. Acest lucru n-a făcut decât să stârnească polemici printre nemți. Spre exemplu, liderului grupului parlamentar în Bundestag al Uniunii Creştin Sociale (CSU) din Bavaria, Alexander Dobrindt, le-a cerut refugiaților să se întoarcă în țara lor, dacă nu vor să muncească în Germania.

”Munciţi în Germania sau întoarceţi-vă în Ucraina, în partea de vest, care este mai sigură”, a spus Alexander Dobrindt, potrivit RFI.

CITEȘTE ȘI: BĂRBAŢII APŢI DE LUPTĂ SUNT CHEMAŢI ACASĂ! ORDINUL A FOST DAT PENTRU TOŢI UCRAINENII CARE AU VÂRSTA MOBILIZĂRII

Statisticile făcute de specialiștii străini arată că în Germania muncesc mai puțini refugiați ucraineni decât în Polonia ori alte țări baltice. Aceștia încasează un ajutor social de 583 de euro lunar, pentru un adult, fără să plătească chirie. Se pare că suma de aproape 600 de euro le ajunge multora să supraviețuiască de la lună la lună, fără să se ducă la muncă. Tocmai asta a fost și sămânța de scandal din Germania. Pe de altă parte, refugiații ucraineni dau vina pe birocrație, adică pe faptul că nu le sunt recunoscute diplomele.