Suma amețitoare pe care a plătit-o un turist la autoservire în „stațiunea bogaților”. Cât a scos din buzunar pentru o simplă frigăruie
Mamaia se numără printre cele mai scumpe stațiuni de la malul mării, dar și printre preferatele turiștilor. Mulți merg pe litoral în timpul sezonului estival, pentru relaxare și distracție. Alții evită locațiile de la malul mării de la noi, tocmai din cauza prețurilor mari. Preferă să aibă parte de o altfel de experiență, peste hotare. Oamenii scot bani frumoși din buzunar când vor să meargă la mare în România. Spre exemplu, cât a plătit un client pentru o simplă frigăruie? A încremenit când a văzut nota de plată!
Mamaia mai este denumită și stațiunea „bogaților” din pricina prețurilor ridicate. Turiștii aleg această stațiune pentru distracție și cluburi, iar pentru relaxare merg în altele de la malul mării. Există și persoane care o evită din cauza costurilor mari fie de la cazări, fie de la restaurante.
Pentru o vacanță pe cinste la Mamaia, românii trebuie să aibă un buget extins. Chiar și la autoservire, clienții scot bani frumoși din buzunar atunci când le vine nota de plată. Un exemplu bun este un român care a mers la împinge tava și a mâncat corespunzător. Mare i-a fost mirarea când a văzut cât are de plată, la final.
CITEȘTE ȘI: IREAL CÂT A PLĂTIT UN CLIENT PENTRU UN PAHAR CU BERE, LA O PISCINĂ DIN CLUJ. A FĂCUT POZĂ NOTEI DE PLATĂ
Cât a plătit un turist pentru o frigăruie, în Mamaia
Acesta și-a comandat o mică frigăruie pentru care a plătit nu mai puțin de 57 de lei. Și asta n-a fost tot! O simplă lipie l-a costat 7 lei, iar murăturile 37 de lei. O porție de cartofi a fost nu mai puțin de 27 de lei, două felii de cașcaval pane 42 de lei. O porție de hamsie l-a ajuns la 35 de lei, 250 de grame. Nici costița n-a fost mai ieftină: 64 de lei pentru 405 grame.
Punga a costat 2 lei, o sumă ridicată pentru acest produs, însă ținând cont de faptul că era pe litoral, prețurile nu trebuie să-i mai surprindă pe turiști. Întotdeauna, în zonele turistice, restaurantele, cazările, dar și altfel de produse sunt mult mai scumpe decât în orașele obișnuite.
Când i-a venit nota de plată, turistul a rămas surprins. A plătit peste 300 de lei pentru o masă completă, destul de mult ținând cont că unele persoane nu-și permit un astfel de sacrificiu financiar.