Sucurile naturale de fructe necesare pentru regenerarea ficatului

De: Cancan
Publicat: 15/08/2009 | 00:00

Dr. farm. Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Stiinte Medicale „Am fost diagnosticat recent cu hepatita. Doresc mai multe informatii despre boala si, evident, sfatul unui fitoterapeut in privinta alimentatiei recomandate in aceasta afectiune”. Costin Georgescu, 48 de ani – Suceava Hepatitele sunt un termen general care inseamna inflamatia ficatului. Este importanta stabilirea tipului de virus care se poate identifica prin analizele de sange. In aparitia acestor afectiuni sunt implicate anumite medicamente sintetice, toxine si reactii alergice. Pentru regenerarea functiei hepatice se recomanda, in general, o alimentatie complexa, dar in cantitati mici, preferabil cinci mese pe zi in loc de trei. Desigur, trebuie sa evitati afumaturile, toate conservele, gratarele pe carbuni, prajelile in ulei sau alte grasimi, branzeturile fermentate sau cu diferite „mucegaiuri”, bauturile alcoolice, cafeaua si tutunul. Sunt indicate toate vegetalele fierte un timp cat mai scurt in abur. La fel, proteinele usoare, cum sunt: pestele alb de apa dulce (biban, salau, stiuca, avat), piept de pui, carne de curcan, fara pielita – preparate sub forma de rasol sau la gratarul cu apa, cu multe legume si putin ulei de buna calitate. In cazul in care aveti pofta de cartofi prajiti va recomand uleiul de Palmier. Pentru hidratarea organismului beti sucuri din fructe, de buna calitate, preparate in casa. Chiar si in timpul noptii, daca va treziti, va recomand sa aveti langa pat o sticla cu apa, din care sa beti cateva inghitituri.