Deși au relansat economia, iar lucrurile se desfășoară normal, cazurile continuă să inunde Statele Unite ale Americii. Astfel că, în ultima săptămână au fost raportate 10.000 de cazuri noi. Pragul de 90.000 de decese a fost depășit, iar cazurile confirmate cu COVID-19 au ajuns 1,5 milioane, potrivit AFP.
SUA este, de departe, ţara care, potrivit datelor oficiale, a înregistrat cel mai mare număr de decese şi de cazuri confirmate de boală. Pragul de 80.000 de morţi a fost depăşit lunea trecută, iar cel de 50.000 cu peste trei săptămâni în urmă, la 24 aprilie.
Se ţine însă cont de numărul populaţiei lor, ţări ca Belgia, Marea Britanie, Spania, Italia, Franţa sau Suedia numără mai mulţi morţi raportat la un milion de locuitori, potrivit datelor prezentate de site-ul Worldometer.
CITEȘTE ȘI: LĂMURIRI . Scandalul momentului. De ce sunt românii scanați cu termometrul în magazine.
Statul New York a numărat singur circa o treime din decesele înregistrate în SUA, cu 28.300 din cauza bolii, potrivit universităţii Johns Hopkins. Autorităţile statului au anunţat oficial doar aproape 22.700 de decese, număr care nu include decesele „posibil legate” de coronavirus, câteva mii în oraşul New York.
Statele Unite ar urma să atingă 112.000 de morţi până la 6 iunie, potrivit unei medii a 20 de modele epidemiologice realizate de cercetători de la universitatea statului Massachusetts.
CITEȘTE ȘI: AVERTIZARE. Nelu Tătaru despre primele zile de relaxare: A fost ca o răbufnire. Adunările
Circa 11,5 milioane de teste au fost realizate în întreaga ţară, potrivit universităţii Johns Hopkins, şi peste 272.000 de persoane au fost declarate vindecate.
Pandemia de COVID-19 a făcut mai mult de 316.000 de morţi în lume de la apariţia sa în China, în noiembrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale.