Cartofii prăjiți sunt printre cele mai consumate preparate, mai ales în restaurantele de tip fast-food. Pentru mulți clienți pofticioși, aceștia pot reprezenta o masă rapidă, însă, potrivit specialiștilor, una nesănătoasă. Există un studiu în urma căruia s-a descoperit că preparatul ar putea face mai mult rău organismului decât s-ar fi crezut. Iată mai jos, în articol, ce se întâmplă în corp, atunci când consumi cartofi prăjiți.
Un studiu a arătat faptul că persoanele care consumă cartofi prăjiți, într-un timp îndelungat, ar putea să se confrunte cu anumite probleme de sănătate. Pe lângă faptul că persoanele care consumă acest produs pot lua kilograme în plus, există posibilitatea să le fie declanșate anxietatea și depresia.
Vezi și DE CE SUNT „ATÂT DE DELICIOȘI” CARTOFII DE LA MCDONALD’S. CE INGREDIENT SECRET AR FOLOSI, DE FAPT
Mai cu seamă, potrivit unui studiu efectuat în China, produsele prăjite în ulei și consumate frecvent ar putea favoriza anxietatea și tulburările depresive. Conform studiului, cei mai afectați sunt bărbații tineri. Studiul, efectuat la Facultatea de Medicină a Universității Zhejiang (Hangzhou), arată că substanța care declanșează acest lucru este acrilamida. Este un compus potenția cancerigen care se regăsește în alimentele care au amidon. Printre acestea se numără și gustoșii cartofi prăjiți.
De aceea, specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că ar fi indicat să fie redus consumul îndelungat de produse prăjite în ulei. Organismul ar putea fi dat peste cap și ar putea provoca tulburări în creier și neuroinflamare. La studiul respectiv au participat peste 140.000 de persoane, arată antena3.ro.
Nutriționiștii recomandă ca dieta să fie cât mai echilibrată, bogată în fructe și legume proaspete. Deși produsele de tip fast-food sunt gustoase, în realitate ar putea provoca probleme de sănătate. Dacă nu vrei să renunți la consumul de cartofi, atunci poți găsi metode alternative. De pildă, în loc să îi prăjești, îi poți prepara la cuptor, alături de alte legume. O masă sănătoasă va fi perfectă pentru organismul tău.
Sursă foto: Pixabay