Străzile cu sens unic, o dilemă pentru șoferi. Ce riscă conducătorii auto dacă fac manevre interzise

Publicat: 15/02/2023 | 17:05
Trafic / sursă foto: Pexels

Șoferii trebuie să fie foarte atenți la semnele de circulație de pe străzile din România. Pe lângă asta, manevrele pe care unii șoferi le fac sunt interzise, iar acest lucru înseamnă și amenzi usturătoare, dacă încalcă regulile. Iată care sunt manevrele interzise pe străzile cu sens unic.

În România, există multe străzi cu sens unic. Acestea permit o circulație mai bună și fluidizează traficul, totodată. Aceste străzi cu sens unic sunt marcate cu indicatoare specifice, iar șoferii români trebuie să fie foarte atenți la aceste semne. Cu toate acestea, mai sunt și câțiva șoferi care aleg să facă anumite manevre pe aceste străzi. Aceștia trebuie să știe că acest manevre pe care ei le fac sunt interzise, iar în coz contrar, riscă amenzi usturătoare.

Circulația pe aceste tipuri de străzi se desfășoară cu respectarea mai multor reguli, ceea ce înseamnă că toți cei care aleg să sfideze aceste norme vor trebui să suporte consecințele, mai exact amenzi care nu sunt deloc convenabile.

Cum se face circulația pe străzile cu sens unic

Oprirea sau staționarea pe străzile cu sens unic se face pe ambele părți, iar condiția este ca cel puțin o bandă de circulație să rămână liberă.

Depășirea autovehiculelor se face doar pe partea stângă, însă, există o excepție. Tramvaiele aflate în mers pot fi depășite pe ambele părți, fiind mai indicată partea din dreapta. Mai mult decât atât, dacă tramvaiul staționează, depășirea se va face pe partea stângă, iar în cazul în care acesta nu poate fi depășit, șoferii trebuie să aștepte până tramvaiul va porni.

Trafic /sursă foto: Pexels

(CITEȘTE ȘI: Vești importante pe șoferi. Legea a fost aprobată. Vizate sunt mașinile pe benzină și motorină)

Care sunt manevrele interzise pe străzile cu sens unic

Șoferii trebuie să știe că întoarcerea autoturismelor pe străzile cu sens unic este total interzisă.  Prevederile privind mersul înapoi se aplică fără excepţii, adică șoferii nu pot merge cu spatele mai mult de 50 de metri, cu mențiunea ca ieșirea cu spatele de pe orice fel de stradă nu este permisă.

Important de menționat este faptul că, în cazul în care aceștia sunt prinși făcând aceste manevre, aceștia vor trebui să scoată din buzunar între 540 și 720 de lei.

(VEZI ȘI: Șofer prins conducând pe autostradă cu 163 km la oră, găsit nevinovat de judecători. Ce greșeală a făcut polițistul rutier care l-a verificat pe bărbat)