Ne aflăm în pragul sărbătorilor de iarnă, motiv pentru care multe persoane își pregătesc lista de cumpărături și încep să achiziționeze produse, pentru masa de Crăciun. Printre produsele alimentare preferate de români se numără și caltaboșul. Însă, ce conține un astfel de produs? De exemplu, mai jos, în articol, aflați ce conține caltaboșul din supermarketurile Auchan din România.
Caltaboșul reprezintă unul dintre alimentele des achiziționate de români, în preajma sărbătorilor de iarnă. Este un aliment specific, oferit de mulți producători în supermarketuri și hipermarketuri, regăsit sub diverse denumiri și prețuri. Însă, v-ați gândit vreodată ce conține, de exemplu, caltaboșul din supermarketurile Auchan din România? Detaliile le aflați în continuare, în acest articol.
De exemplu, în magazinele Auchan din țară se regăsește caltaboșul „Poiana Mărului”. Conform ambalajului, este vorba despre un produs fiert ambalat în vid. Însă, ce conține, de fapt? La o primă vizualizare a etichetei, așa cum ar trebui să se regăsească pentru majoritatea produselor, se poate observa o listă cu ingrediente. Iată care sunt acestea:
Totodată, produsul conține o membrană naturală, iar condițiile de păstrare sunt între 0 grade și 4 grade Celsius. Ideal ar fi să se consume în 48 de ore de la deschiderea ambalajului.
Nitritul de sodiu (E250) este un aditiv alimentar și face parte din categoria conservanților. Nitritul de sodiu este produs pri intermediul unui procedeu chimic din azotatul de sodiu. Are o culoare albă. Este clasificat ca fiind toxic, în general, potrivit specialiștilor. Fiind un bun inhibator de bacterii, se regăsește în majoritatea preparatelor din carne. Pe lângă aceste aspecte, este și un intensificator de culoare.
De altfel, referitor la proveniența nitritului de sodiu, un medic român a precizat că o mare parte din aceast aditiv este ingerat de oameni în urma consumului de apă și legume poluate cu nitriți.
„Este demonstrat ştiinţific deja că 90% din nitritul de sodiu ingerat de oameni nu mai provine, în zilele noastre, din preparatele din carne, ci din apa şi legumele poluate cu nitriţi. Asta se întâmplă însă numai de vreo trei decenii, de când OMS a limitat folosirea compusului, într-o concentraţie maximă de 0,5%”, afirmase medicul, conform Adevarul.ro.