Stii cum sa repari o mancare, daca ai pus prea multa sare sau prea mult chilly? Te invata un MasterChef cum sa iti dregi bucatele!

De: Cancan
Publicat: 08/02/2015 | 12:06

Uneori se intampla sa punem prea multa sare in apa de la paste, in sos sau in orice alta mancare pregatim, iar aceasta neatentie altereaza gustul iremediabil. Specialistul CANCAN.ro va da cateva sfaturi extrem de utile pentru astfel de cazuri.

Tanara a investit peste jumatate din banii castigati la MasterChef in afacerea sa

 Exista cateva trucuri pentru a salva mancarea, iar acestea sunt dezvaluite de catre Aida Parascan, una dintre castigatoarele MasterChef, cea mai urmarita emisiune culinara din Romania!

Cei trei ingerasi ai Aidei, Gianina (12 ani), Samuel(sase ani) si Emilia (trei ani)

O felie de cartof absoarbe sarea

Putine gospodine stiu ca sarea in exces din mancare, daca este vorba de un preparat lichid, poate fi absorbita cu o bucatica de cartof sau mar.

Aida ne prezinta cateva retete pe baza de peste

“Deci sa vedem cum putem corecta o asemenea greseala cand este vorba de un fel de mancare lichid. De exemplu: supa, sos sau ciorba. Este de ajuns sa punem o felie de cartof sau de mar crud pana se fierbe. In acest fel, cartoful va absorbi sarea. In cazul in care carnea este prea sarata adaugati putina apa si o jumtate de lingurita de zahar sau, in alternativa, putina smatana de gatit sau zeama de la lamaie. Asta in functie de reteta pe care o pregatiti”, ne-a spus Aida Parascan.

Daca este prea picant, ananasul va salveaza

“Daca ati pregatit o farfurie picanta, dar va este teama ca ati pus prea mult chilly, care este o substanta balsamica, trebuie doar sa adaugati o substanta acida care sa atenueze gustul prea picant, ca de exempu lamaie, iaurt, ananas sau otet, in functie de reteta pe care o pregatiti”, a mai explicat Aida.

––––––––––––––––––––––––––––

CITESTE SI:

Aida Parascan, castigatoarea celui de-al doilea sezon „MasterChef”, cu nervii la pamant: „Sunt fara cuvinte, va jur!”

A castigat 50.000 de euro cu retetele ei, dar nu s-a culcat pe o ureche! Afla ce mai face castigatoarea sezonului doi Masterchef!

Castigatoarea MasterChef s-a despartit de sotul ei! Aida Parascan s-a intors cu cei 3 copii in Romania: „Fiecare pe drumul lui”

––––––––––––––––––––––––––––

Cel mai adesea se intampla sa uitam mancarea pe foc. Nu va speriati si pentru asta exista o solutie. “In cazul in care ati uitat mancarea pe foc si s-a ars pe fundul oalei trebuie sa stiti urmatoarele:  Varsati mancarea in alt recipient si adaugati apa, chilly si ierburi aromate dupa propriul gust. Daca ati ars o friptura trebuie doar sa o puneti in alta tigaie si adaugati putin unt si zeama de lamaie”, a mai explicat castigatoarea MasterChef. (Alex Saulea)