Astazi, duminica 30 martie 2014, Steven Seagal a revenit la Dogtown. De data aceasta, actorul american a venit insotit de sotie si de baiatul sau care, asa cum a afirmat vedeta, "voia neaparat sa vada cateii pe care tatal sau ii ajuta in Romania".
Dupa ce l-au vizitat pe Grivei, catelul adoptat la distanta in noiembrie 2013, familia a ales sa sprijine inca doi pui in varsta de 7 luni de zile, abandonati recent pe strazi impreuna cu mama lor. Baiatul actorului, pasionat la randul sau de luptele martiale, a botezat cateii Bushi (care inseamna „razboinic”) si Ringo (numele primului catel pe care l-a avut).
Ca orice alt cetatean, Steven Seagal a semnat contracte de adoptie la distanta prin care, contra sumei de 100 de ron pe luna, cateii sunt cazati, li se asigura hrana, vaccinuri si tratamente medicale oferite de clinica Marcovet. Si, ca orice alta persoana care alege sa adopte la distanta un caine din Dogtown, il poate vizita oricand sau poate solicita fotografii pentru a vedea cum evolueaza protejatii.
„Locul cainilor nu este pe strazi!”, a spus vedeta in timpul vizitei. „Fiecare dintre noi se poate implica, in paralel cu autoritatile. Este atat de simplu sa adopti, macar la distanta daca nu poti lua acasa un catel abandonat!”
Pentru ca programul filmarilor din Romania nu ii permite sa ia acasa cainii din centrul de protectie si pentru ca acasa are deja altii, Steven Seagal a dorit sa ajute din nou proiectul printr-o noua donatie de peste 6 tone de mancare.
Dogtown este numele unuia dintre proiectele derulate de asociatia Portico, pe langa cele dedicate copiilor si persoanelor nevoiase, proiecte premiate la Gala Societatii Civile. Dogtown functioneaza din 2012 si gazduieste in prezent 2.000 de caini adoptati din adaposturile de stat sau adusi direct de persoanele care vor sa ii salveze de pe strazi sau de la eutanasie.
Proiectul este finantat in intregime cu resurse private, beneficiind si de sprijinul celui mai mare spital veterinar privat – Marcovet, sau parteneri precum Royal Canin, Bayer, Ringstar, Animax.
„Pentru ca suntem printre putinele centre de protectie complet autorizate si fiecare adoptie se face numai pe baza de contract legal, ne bucuram de sprijinul unor parteneri care in mod normal nu se asociaza cu activitatile improvizate”, a declarat Florian Fugasin, coordonatorul proiectului.
„Fiecare caine adoptat din Dogtown este clinic sanatos, socializat, si vine acasa impreuna cu lesa, zgarda, mancare pentru zece zile pentru o trecere treptata la alta dieta, jucarie si saci menajeri pentru strangerea mizeriei din timpul plimbarilor in parc”.
Fiecare adoptie, spun reprezentantii, inseamna de fapt salvarea a doi caini: unul care ajunge intr-o familie, si altul care este primit gratuit in loc si ingrijit.
Dogtown este singurul centru privat de protectie a animalelor din Romania care este autorizat TRACES atat pentru conditiile de cazare, cat si pentru transport (doi soferi si autovehicul). Acest sistem implementat la nivel european asigura monitorizarea oricarui catel adoptat din Dogtown pentru a se sti oricand unde se afla, prevenind astfel abandonul sau traficul de animale.
R.N.