STB achiziționează 1.300 de tone de șină de tramvai. Contractul în valoare de 2,7 milioane de euro a fost semnat cu o firmă austriacă
Societatea de Transport București achiziționează aproximativ 1,300 de tone de șină de tramvai. Recent, STB a semnat un contract cu o firmă austriacă, în valoare de 2,7 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții STB, care au menționat că noua achiziție este împărțită în două loturi.
Potrivit informațiilor oferite de oficialii Societății de Transport București, într-un anunț făcut în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, în primul lot de șină de tramvai este vorba despre o cantitate de 1.252 de tone. În cel de-al doilea lot, vorbim despre 49,6 tone de șină de tramvai.
STB achiziționează 1.300 de tone șină de tramvai
Societatea de Transport București a semnat un contract de 12 luni cu o firmă austriacă, pentru a achizițona o cantitate de 1.300 de tone de șină. Valoarea contractului se ridică la suma de 2,7 milioane de euro, iar cantitatea de șină este împărțită în două loturi.
Societatea de Transport București a organizat o licitație deschisă pentru a obține cele 1.300 de tone de șină de tramvai. La licitație, s-a înscris un singur ofertant, mai concret firma austriacă, cea care a și câștigat licitația pentru furnizarea celor două loturi, potrivit informațiilor oferite de realitatea.net.
La finalul lunii septembrie a acestui an, primăria Capitalei a făcut o licitație pentru a fi reabilitați 50 de kilometri de infrastructură de tramvai. (CITEȘTE ȘI: VESTE BUNĂ PENTRU ROMÂNI. ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, 19 DECEMBRIE, SE DAU 400 DE LEI DE PERSOANĂ. IATĂ CUM POȚI BENEFICIA DE ACEȘTI BANI)
„Lansăm în SEAP licitația pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai pe care circulă mai multe linii cu un flux mare de călători. Este cea mai mare investiție realizată vreodată de Primăria Capitalei, cu o valoare de 500 de milioane de euro. (…)
În ceea ce privește sursa de finanțare a proiectului, vom aplica pentru 300 de milioane de euro din fonduri nerambursabile la Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Pentru restul de 200 de milioane de euro, analizăm posibilitatea contractării unor împrumuturi și atragerii de fonduri din partea instituţiilor financiare internaţionale”, anunțau oficialii Primăriei Generale, potrivit informațiilor oferite de clubferoviar.ro.