Stațiunea-minune din România care e considerată o adevărată comoară. Este la doar 99 km de București

Publicat: 27/10/2024 | 09:39
Stațiunea-minune din România. Sursă foto: Facebook Promovare și Informare Turistică Pucioasa

La doar 99 km de București, în județul Dâmbovița, se află stațiunea considerată o adevărată comoară naturală. Descoperite încă din 1828, izvoarele de apă sulfuroasă și iodurată de aici au proprietăți curative recunoscute, fiind bogate în minerale benefice precum sulf, clor și sodiu. Stațiunea, situată la 350 de metri altitudine, atrage turiștii pentru relaxare și tratament într-un peisaj deosebit. 

Este vorba despre stațiunea Pucioasa, acolo unde te poți bucura de diverse tratamente, precum împachetările cu parafină și băile calde cu ape minerale, care contribuie la relaxare și refacere. În plus, stațiunea oferă peisaje impresionante și câteva atracții turistice ce merită vizitate. 

Numele localității vine de la apele sulfuroase sau „pucioasă” care izvorăsc din dealurile din apropiere. Astăzi, Pucioasa este una dintre destinațiile turistice de top din județul Dâmbovița, un loc pe care nu ar trebui să-l ratezi dacă te afli prin zonă.

Stațiunea-minune din România: Pucioasa 

Apele minerale din Pucioasa reprezintă o adevărată resursă de sănătate, atrăgând mulți români care caută tratamente naturale pentru diverse probleme medicale. Recunoscute pentru efectele lor terapeutice, aceste ape bogate în hidrogen sulfurat sunt recomandate de medici în prevenirea și ameliorarea unei game largi de afecțiuni. 

Curele cu apă sulfuroasă, aplicate atât intern, cât și extern, au un puternic efect analgezic și relaxant asupra organismului. Ele ajută la stimularea circulației în zonele afectate, îmbunătățind astfel metabolismul și susținând producerea de anticorpi. Printre afecțiunile care pot fi ameliorate aici se numără problemele reumatologice, dermatologice, circulatorii și metabolice. 

CITEȘTE ȘI: Noua destinație turistică de lângă București. Oamenii pur și simplu se înghesuie să vină aici

Datorită compușilor de sulf, aceste ape contribuie la calmarea durerilor, relaxarea mușchilor și reducerea inflamațiilor. De asemenea, au un rol benefic în reglarea nivelului de glucoză, fiind utile pentru persoanele cu diabet. Stațiunea balneară Pucioasa, prin aceste ape curative, atrage vizitatori din toată țara, devenind o destinație apreciată pentru sănătate și relaxare. 

Stațiunea-minune din România. Sursă foto: Facebook Promovare și Informare Turistică Pucioasa

Ce să vizitezi în Pucioasa? 

Dacă ajungi în Pucioasa, există câteva atracții care merită vizitate: 

Muzeul de Etnografie și Folclor Pucioasa 

Situat în centrul orașului, acest muzeu expune obiecte de vestimentație și unelte tradiționale, oferindu-le vizitatorilor o imagine autentică a vieții de odinioară a localnicilor. 

Casa Nicolae Mateescu – Clubul Copiilor 

Această clădire impresionantă, realizată de arhitectul Constantin Joja în 1938, a aparținut celui mai influent negustor din acea perioadă, Nicolae Mateescu. Interiorul păstrează piese de mobilier originale din perioada interbelică. 

Muzeul de Aviație Dumitru Dorian Prunariu 

Un muzeu unic, ideal pentru vizitatorii tineri, unde exponatele realizate de copii ilustrează călătoria primului român în spațiu. Este o atracție rară în România și Europa. 

Parcul Independenței 

Un loc ideal pentru o plimbare liniștită în inima orașului, Parcul Independenței are o semnificație istorică din secolul XIX. Primele plantări de arbuști au avut loc între 1875 și 1888, adăugând un farmec deosebit acestui spațiu verde. 

Lacul Pucioasa 

Una dintre atracțiile principale ale județului Dâmbovița, lacul artificial de la Pucioasa, construit în 1974 la 400 de metri altitudine, oferă priveliști uimitoare și este un loc perfect pentru relaxare în natură. 

CITEȘTE ȘI: Singura stațiune exotică din România. Seamănă izbitor cu Maldive sau Bora Bora