Stațiunea din Transilvania cu proprietăți terapeutice. Are 50 de izvoare și este o oază de relaxare pentru turiști

Publicat: 03/04/2024 | 19:59
Stațiunea din Transilvania cu proprietăți terapeutice / sursă foto: colaj Pixabay

Transilvania ascunde locuri magice care așteaptă să fie descoperite atât de români, cât și de turiștii străini. De data aceasta, este vorba despre o stațiune care are proprietăți terapeutice. În proximitate se află zeci de izvoare și poate fi considerată o adevărată oază de relaxare pentru toți turiștii.

România deține o multitudine de frumuseți naturale – de la forme de relief ce ascund monumente și zone bogate în istorie, până la fauna și flora foarte diversificate. De data aceasta, în prim-plan avem o stațiune ce se ascunde în Transilvania. Poate să ofere proprietăți terapeutice, găzduind zeci de izvoare și o panoramă care taie răsuflarea. Este vorba despre Băile Tușnad, orașul care se află între Munții Harghita și Munții Bodoc. Stațiunea aflată la o altitudine de 650 de metri poate fi considerată o oază de liniște pentru turiști.

Vezi și DESCOPERIREA ISTORICĂ ȘI IREALĂ CARE SCHIMBĂ TOT CE ȘTIAM DESPRE ROMÂNIA. CE AU GĂSIT MUNCITORII CARE LUCRAU PE ȘANTIERUL DRUMULUI EXPRES TURENI – AUTOSTRADA TRANSILVANIA

Băile Tușnad, stațiunea din Transilvania care are proprietăți terapeutice

Însă, de unde vin aceste proprietăți terapeutice? În Băile Tușnad, turiștii se pot bucura de tratamente balneare care să îi ajute nu doar la relaxare, ci și la ameliorarea anumitor dureri și afecțiuni. Pe lângă atracțiile turistice de care dispune zona respectivă, turiștii au ocazia să se bucure de apa termală, cu minerale, care acționează benefic asupra sănătății.

Se află la șaptezeci de kilometri de Brașov. Stațiunea Băile Tușnad sunt renumite pentru tratamentele binefăcătoare, dar și pentru cele 50 de izvoare care funcționează neîncetat. Proprietățile terapeutice ale acestora au fost descoperite în 1840. Încă de peste un secol și jumătate, turiștii au început să ia cu asalt stațiunea din inima Transilvaniei.

Din cele 50 de izvoare, șase au ajuns stațiuni balneare cu tratamente benefice pentru trup. Majoritatea turiștilor merg la Băile Tușnad să se bucure de efectele terapeutice ale izvoarelor. Fiecare izvor dintre cele șase conține o anumită compoziție chimică. De exemplu, turiștii care merg la Izvorul Ana pot face tratamente pentru reumatism sau pentru afecțiuni endocrine și cardiovasculare. Tratamente pentru problemele urinare sau bolile gastrice se pot face la Izvorul 1Bis.

Pe lângă tratamentele la izvoare, turiștii se mai pot bucura și de obiective turistice. De exemplu, pot vizia Lacul Sfânta Ana, Mlaștina Borșaroș, Muzeul Apei Minerale și cel al Satului din Cozmeni, dar și Biserica fortificată din Tușnad Sat.

Vezi și ROMÂNIA GĂZDUIEȘTE SINGURA CASĂ DIN LUME CU O CASCADĂ NATURALĂ ÎN CURTE! CUM ARATĂ CELEBRA „CĂSUȚĂ ALBASTRĂ”

Sursă foto: colaj Pixabay