Există multe locuri frumoase în țara noastră care merită vizitate chiar și de străini. Vă prezentăm stațiunea din România preferată a Regelui Carol al II-lea și a Reginei Elena. Nu este departe de București! Se află la 5 ore distanță de Capitală. De ce este o zonă specială pentru turiști?
Stațiunea preferată de Regina Elena și Regele Carol al II-lea se află în Arad, mai exact este vorba despre Săvârșin.
De ce sunt atrași oamenii de acest loc? Apele termale joacă un rol important aici, mai ales pentru că au numeroase beneficii.
Regele Carol al II-lea obișnuia să meargă la stațiunea Săvârșin împreună cu Regina Elena la începutul secolului XX-lea. Cei doi călătoreau la castelul din zonă cu scopul de a se trata cu apă de la Vața.
În zilele noastre, calea de acces se numește „Drumul Regelui” și are semnificație profundă în zonă.
„Apele termale minerale de aici sunt cunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. La începutul secolului al XX-lea, regele Carol al II-lea călătorea adesea de la castelul său din Săvârșin pentru a se trata cu apă de la Vața, pe un drum care astăzi poartă numele de Drumul Regelui. Complexul Vața Băi este situat în depresiunea Zarandului, pe valea Crișului Alb, într-o zonă cu dealuri înalte și ape vindecătoare. Basmele românești vorbesc adesea despre această apă ca elixir al sănatății, frumuseții și tinereții. Apele termale de la Vața Băi sunt bogate în calciu, sulf, sodiu și magneziu, și sunt recunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice”, se arată în descrierea complexului.
Citește și: Locul de poveste din România de care turiștii străini sunt fermecați. Este la doar 4 ore de București
Un oraș a fost desemnat de specialiști „destinația anului 2024” în cadrul unui concurs. Juriul a fost unul destul de numeros. Spunem asta pentru că în joc au fost puse părerile a 200 de experți.
Municipiu Sibiu a primit „Marele Premiu Destinația Anului 2024”.
„Alegerea Sibiului ca Destinația Anului 2024 este recunoașterea activității susținute și a colaborării unice între mediul public și cel privat și între autoritățile municipale și cele județene. Începând cu anul 2005, Municipiul Sibiu s-a asociat cu Consiliul Județean și mediul privat pentru a asigura un management public-privat al destinației turistice Sibiu”, a transmis Simona Constantinescu, conform destinatiaanului.ro.
Cu un an în urmă, în 2o23, acest premiu a fost acordat orașului Brașov. Iată că în 2o24 a fost detronat.
Citește și: Satul din România cu un singur locuitor! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu restul oamenilor