Stațiunea Tășnad, județul Satu Mare, a devenit în ultimii ani destinația preferată pentru foarte mulți români. Ea este renumită pentru bazinele cu apă termală, care are efecte benefice asupra organismului. Și în acest an, românii au luat cu asalt stațiunea în minivacanța de 1 mai.
În minivacanța de 1 mai din acest an, mii de români au profitat de vremea frumoasă pentru a se relaxa. În timp ce o parte dintre ei au mers pe litoral, au fost mulți care au ales alte destinații. Una dintre acestea este stațiunea Tășnad din județul Satu Mare.
(CITEȘTE ȘI: Stațiunea cu cel mai curat aer din România. În 2023, a fost votată destinația turistică numărul 1 din țara noastră)
Stațiunea Tășnad este vestită pentru bazinele sale cu apă termală, despre care se spune că este cea mai pură din România. Apa este captată de la peste 1.300 de metri adâncime și are aproximativ 70 de grade. Este benefică pentru tratarea mai multor afecțiuni, iar acest lucru îi atrage ca un magnet pe românii din toată țara.
„În timpul iernii apa termală este în cea mai pură stare a ei. Pe măsura procesului de umplere ea se răceşte de la 70 de grade până la aproximativ 38-40 cât are acum în piscină”, a explicat Adrian Farcău, primarul din Tăşnad.
În plus, prețurile din stațiune sunt foarte accesibile pentru toată lumea. Pentru adulți, prețul unui bilet de intrare la ștrandul termal este de 30 de lei, iar pentru copii 15 lei. În aceste condiții, de 1 mai 2023, stațiunea a avut un grad de ocupare de aproape 100%. Autoritățile au luat toate măsurile pentru ca turiștii să se simtă excelent la Tășnad.
„În acest weekend aşteptăm în jur de 10 mii de turişti. Noutăţi ce avem, am achiziţionat 600 de şezlonguri, care sunt de anul acesta gratuite. Şi parcarea este gratuită.”, a spus Denisa Corondan, reprezentant Centru de Informare Turistică Tășnad.
În anul 2000 orașul Tășnad a primit aprobarea pentru stațiune turistică de interes local, iar la finalul anului trecut a devenit stațiune turistică de interes național.
În afara renumitelor ape termale, orașul Tășnad are de oferit turiștilor mult mai mult. Aceștia au de vizitat câteva obiective turistice importante, printre acestea numărându-se Biserica de lemn „Sf. Grigore Decapolitul” din satul Sărăuad, care a fost construită în anul 1777, Biserica reformată din oraşul Tăşnad, care a fost construită în 1476 și Castelul Cserey – Ficher, construit în anul 1771 și care în prezent găzduieşte Muzeul Orăşenesc Tăşnad.