Stațiunea din România care rivalizează cu Mamaia și Costinești. Puțini turiști au auzit de această oază de relaxare

Publicat: 03/07/2024 | 16:07

În inima Ardealului, un refugiu de vară îmbină farmecul rustic cu luxul discret al băilor termale și al masivelor de sare. Această stațiune devine tot mai populară, atrăgând turiști din toate colțurile țării în căutarea unei alternative revigorante la litoralul aglomerat. Oamenii vin pentru aerul curat și peisajele pitorești, într-o căutare a relaxării autentice în mijlocul naturii.

În Ardeal, secretele apelor termale împreună cu masivele de sare ascund adevărate comori. Aici, în locuri precum ștrandul din Ideciu de Jos, în județul Mureș, turismul a explodat în acest weekend. Oamenii vin în căutarea răcorii în zilele toride, dar și pentru beneficiile vindecătoare ale apei sărate, care ajută în special pe cei cu probleme la articulații.

Citește și: UN TURIST AMERICAN, ÎNGROZIT DE CE A PUTUT SĂ VADĂ PE AEROPORTUL HENRI COANDĂ: ”NU VENIȚI NICIODATĂ!”

Stațiunea din Mureș rivalizează cu litoralul românesc

Cei care nu pot ajunge la mare anul acesta găsesc bucuria apelor și soarelui chiar în vecinătatea lor. Satul Ideciu de Jos, situat în județul Mureș, se află pe un masiv de sare, beneficiind de numeroase izvoare care hrănesc bazinele cu apă și nămol mineral din zonă.

Stațiunea balneoclimaterică Ideciu de Jos, inaugurată la 1 iunie, se situează la 550 de metri altitudine, în partea superioară a râului Mureș, între Munții Gurghiului și cursul Mureșului, la doar 7 kilometri distanță de municipiul Reghin. Apa termală abundă în clorură de sodiu (între 200-300 grame pe litru), conținând și cantități semnificative de calciu, magneziu, fluor, iod, brom, sulf și fier. Nămolul său sapropelic este îmbogățit cu substanțe radioactive, fuliculină și progesteron.

Stațiune din Mureș/foto: Facebook

„Este un loc frumos, liniștit aer curat sunt 4 bazine, apa destul de ok, terasa pentru servit masa, prețurile sunt acceptabile, șezlonguri, spațiu verde de cearceafuri, mi-a plăcut, cred că o să mai revin”, spune o turistă, conform știridecluj.ro

Ștrandul este accesibil de luni până duminică, între orele 8:00 și 21:00. Prețurile pentru intrare sunt de 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii în zilele de lucru, iar în weekend (sâmbătă și duminică), tarifele sunt de 25 de lei pentru adulți și 12 lei pentru copiii sub 14 ani. Costul pentru închirierea unui șezlong mare este de 20 lei, în timp ce pentru unul mic este de 10 lei.

„Oază de sănătate. Băi sărate și băi de nămol într-o locație naturală, frumos amenajată”, a mai spus un turist pentru sursa citată mai sus.

Stațiunea din Mureș/foto: Facebook

Citește și: SUMA IREALĂ PENTRU O NOAPTE DE CAZARE LA UN HOTEL DE 2 STELE ÎN MAMAIA. ROMÂNII FAC GAURĂ ÎN BUGET PENTRU UN CONCEDIU ÎN IULIE