Stațiunea de pe litoralul românesc de care turiștii nici nu vor să audă. Mirosul este insuportabil: „Păcat de litoralul nostru”

Publicat: 04/07/2024 | 12:13
Stațiunea de care toți turiștii fug / Foto: Pixabay, Captură Video Observator

Turiștii dau năvală pe litoralul românesc, mai ales că sezonul estival este în toi! Cei care nu vor să meargă la vecini, la mare, aleg stațiunile de la noi. Mulți fac gaură în buget atunci când aleg să meargă în Mamaia, fiind printre cele mai scumpe locuri de la malul Mării Negre. Așa că, preferă să se aventureze în alte stațiuni, unde cazările sunt mai ieftine. Doar că, aici intervin unele probleme. Oamenii au început deja să fugă de Venus, din cauza algelor care au împânzit marea. Mirosul este neplăcut, plaja murdară, iar șezlongurile goale!

Românii dau fuga la mare în aceste zile caniculare, unde petrec pe cinste și se bucură de plajă și de vremea perfectă. Mulți au renunțat să meargă în Mamaia din cauza prețurilor ridicate și s-au îndreptat spre alte stațiuni. Spre exemplu, foarte mulți turiști au ales să meargă în Venus, unde găsesc cazări la prețuri accesibile. Aici intervine o mică problemă: algele!

CITEȘTE ȘI: STAȚIUNEA DIN ROMÂNIA CARE RIVALIZEAZĂ CU MAMAIA ȘI COSTINEȘTI. PUȚINI TURIȘTI AU AUZIT DE ACEASTĂ OAZĂ DE RELAXARE

Turiștii sunt revoltați pentru că nu se iau măsuri

Apa este din ce în ce mai murdară, iar mirosul este neplăcut. Turiștii se plâng de aceste aspecte și evită să meargă în stațiunea Venus tocmai din acest motiv. Șezlongurile au ajuns să fie goale, din cauza algelor care au împânzit marea.

“Nu ştiu, e din cale afară, chiar nu mă aşteptam să fie aşa, mă aşteptam să o cureţe cineva”, a spus o turistă. “Păcat de litoralul nostru pentru că mergem si dăm banii în altă parte în loc să stăm aici”, a mai spus cineva, pentru Observator.

Ce-i drept, priveliștea nu-i tocmai una de vis, iar mirosul este insuportabil. Biologii le explică turiștilor că acest fenomen este perfect normal. Doar că, oamenii consideră că apa ar trebui curățată, mai ales pentru că turiștii dau iama pe litoral în luna iulie.

”Asigură, pe de o parte, o primenire a apei şi, pe de altă parte, o îmbogăţire nutritivă pentru speciile ce urmează să trăiască de pe urma acestora. Alge, mici crustacee, surse de hrană pentru lebăda care îşi învaţă puii cu această locaţie. Ei vor creşte şi vor trebui să ştie că şi la mare e hrană bună”, a transmis biologul Adrian Bîlbă, potrivit sursei citate mai sus.

CITEȘTE ȘI: UN TURIST AMERICAN, ÎNGROZIT DE CE A PUTUT SĂ VADĂ PE AEROPORTUL HENRI COANDĂ: ”NU VENIȚI NICIODATĂ!”