Stațiunea de basm din România unică în toată Europa. Este la 301 km de București

Publicat: 27/09/2024 | 16:42
Atracții turistice în Sighișoara. Sursă foto: Facebook https://www.facebook.com/LOVESIGHISOARA/photos_by

România este renumită pentru plaiurile pitorești și destinațiile deosebite, iar turiștii veniți din țări străine încep să apară din ce în ce mai mult pe meleagurile noastre. Un colț de rai este Sighișoara, care este catalogat ca fiind unul dintre cele mai fascinante orașe din țara noastră. Este un oraș medieval, plin de mister și cu o atmosferă de poveste, iar această destinație te va captiva cu siguranță.

Centrul istoric al Sighișoarei este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din Mureș, pentru faptul că reușește să întoarcă vizitatorii în timp.

Stațiunea de basm din România- Sighișoara

Sighișoara este un oraș renumit pentru varietatea stilurilor arhitecturale, care denotă influențele culturale și artistice din diferite perioade. Casele, bisericile și turnurile de apărare din Sighișoara conțin elemente gotice, renascentiste și baroce, iar acest lucru le atrage atenția turiștilor.

Puncte de interes în Sighișoara

Sighișoara este renumită pentru obiectivele turistice fascinante, iar turiștii preferă următoarele atracții:

Scara acoperită sau Scara școlarilor

Aceasta este una dintre cele mai preferate atracții turistice de către vizitatori. Este vorba despre o scară de piatră, care face legătura între partea de jos a orașului cu Cetatea Sighișoarei (situată pe deal).

Scara școlarilor a fost realizată în secolul al XVII-lea și era modul în care elevii treceau din partea de jos a orașului până la școala din Cetate, de aici și denumirea.

Acoperișul scării a fost construit pentru a proteja școlarii de vremea rea și iarna puternică de pe vremuri și este împodobită cu arcade superbe și picturi murale în care se regăsesc scene religioase și istorice. Prin frumusețea și popularitatea ei, scara acoperită a reușit să devină un simbol al orașului.

Școala din deal

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute și respectate instituții de învățământ din Sighișoara, se află în Cetatea Sighișoarei, având o istorie lungă și fiind considerată una dintre cele mai vechi școli din România.

Biserica din deal

Aceasta este una dintre cele mai renumite și vizitate biserici din oraș. Biserica din deal este situată în Cetatea Sighișoarei, pe partea de Sud a Dealului Cetății și le oferă o priveliște superbă tuturor celor care decid să îi calce pragul.

Această biserică a fost construită din secolul al XIV-lea, iar pe vremea aceea avea un stil gotic. În timp, ea a trecut prin mai multe schimbări structurale, iar în prezent însusește mai multe stiluri arhitecturale, printre care elemente gotice, renascentiste și baroce.

Atracții turistice în Sighișoara. Sursă foto: Facebook https://www.facebook.com/LOVESIGHISOARA/photos_by

CITEȘTE ȘI: Locul de poveste din România de care turiștii străini sunt fermecați. Este la doar 4 ore de București

Biserica Mănăstirii

Această biserică gotică este construită în secolul al XIII-lea și este situată pe dealul din apropierea centrului istoric. De asemenea, ea găzduiește o colecție valoroasă de artefacte religioase și picturi murale.

Primăria Sighișoara

Primăria Sighișoara este localizată în centru, aproape de Piața Hermann Oberth și de alte atracții turistice din zonă. Această locație a fost construită în perioada medievală și a păstrat elemente arhitecturale specifice vremii respective, precum turnul cu ceas și aspectul său gotic-renascentist.

Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif

Acest obiectiv turistic este foarte important pentru comunitatea catolică din zonă. Catedrala se află în centrul istoric al orașului și este una dintre cele mai faimoase clădiri religioase din regiune.

Această catedrală datează din secolul al XV-lea, atunci când a fost construită, inițial, ca biserică dominicană în stil gotic. Cu trecerea timpului, catedrala a trecut prin modificări și a ajuns să reprezinte un stil baroc.

Arhitectura impresionantă cu elemente baroce și influențe gotice, fațada cu fronton triunghiular, turnurile și detaliile ornamentale au reușit să o facă faimoasă și iubită de vizitator.

CITEȘTE ȘI: Stațiunea unică din România în care te simți ca în Japonia. Este la doar 161 kilometri de București