Statistică neagră. Câți medici au murit, în lume, în timp ce tratau pacienții infectați cu virusul COVID-19
Un studiu recent a strâns date cu date și, astfel, s-a reușit cuantificarea medicilor care și-au pierdut viețile infectați cu coronavirus după ce au tratat pacienții cu aceeași boală. (CITEȘTE ȘI: AU CEDAT! SCANDAL ÎNTR-UN HOTEL DE CARANTINĂ DIN HERCULANE: ”CIORBĂ SLEITĂ?” / ”NU E SEJUR!”)
Se pare că aproximativ 200 de medici din întreaga lume au murit după ce au tratat pacienți cu coronavirus. (NU RATA: POLIȚIA ROMÂNĂ A FĂCUT ANUNȚUL. ROMÂNII POT FOLOSI ACEEAȘI DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE ÎN FIECARE ZI, DACĂ MODIFICĂ DATA)
Cele mai multe decese în rândul medicilor au fost înregistrate în Italia, Iran și China. Cercetătorii canadieni de la Universitatea din Toronto, Universitatea din British Columbia și Universitatea McGill au căutat să înregistreze toate decesele cauzate de COVID-19 asociate cu munca în prima linie medicală, în speranța că ar putea detecta tipare care ar putea fi adresate și pentru a evita alte decese în viitor.
Aceștia au apelat la rapoarte oficiale guvernamentale, dar și la articolele publicate în presă, pe care le-au compilat cu ajutorul motoarelor de căutare online pentru a identifica toți medicii uciși la datorie de COVID-19 până la data de 5 aprilie 2020. Au fost identificați 198 de medici decedați în urma infecțiilor cu coronavirus după ce au interacționat cu pacienți COVID-19. Vârsta lor medie a fost de 63,4 ani (de la 28 la 90 de ani), 90% dintre ei fiind bărbați. Medici generaliști și medici de urgență (78/192), respirologi (5/192), specialiști în medicină internă (11/192) și anesteziști (6/192) au constituit 52% dintre toate decesele în rândul medicilor, scrie libertatea.ro.
Numărul real de morți, mai mare!
Studiul, publicat în medRxiv, nu a determinat dacă medicii au murit de COVID-19 sau de o afecțiune cronică asociată cu infecția virală. Comorbiditățile preexistente nu au fost raportate într-un mod uniform. Cei mai mulți medici care au murit de COVID-19 au fost în Italia (79), urmată de Iran (43), China (16), Insulele Filipine (14), Statele Unite (9) și Indonezia (7). Numărul real de medici uciși de COVID-19 este probabil mult mai mare întrucât cifrele încă nu au fost centralizate de toate țările, având în vedere viteza cu care pandemia evoluează.
CORONAVIRUS. CHINA RESTRICȚIONEAZĂ STUDIILE DESPRE ORIGINEA COVID-19. CARE ESTE MOTIVUL
Studiul nu a cuantificat decesele în rândul celorlalte categorii de lucrători din sistemul public de sănătate, cum ar fi asistenții, tehnicienii, echipajul de ambulanță și așa mai departe. Numărul total de decese în rândul cadrelor medicale probabil că este foarte mare.