22 de tone de mâncare pentru câini au ajuns astăzi din Germania în centrul de protecţie a animalelor Dogtown, urmând să fie redistribuite persoanelor fizice şi organizaţiilor care adoptă câini din adăposturile de stat din Bucureşti.
”Proiectul Dogtown a fost gândit încă de la început ca o ca un loc de întâlnire între organizaţii nonprofit, societatea civilă şi autorităţi. Alături de Asociaţia ”Grupul pentru Guvernare” şi ”Issa Foundation” din Germania, Dogtown oferă sprijin logistic prin depozitarea şi distribuirea organizată a ajutoarelor strânse de cetăţenii străini care doresc să se implice în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din Bucureşti”, explică Florian Fugaşin, director executiv Portico, asociaţia care a dezvoltat proiectul Dogtown.
Cu alte cuvinte, nicio donaţie din cele primite nu va rămâne în Dogtown. Întreaga cantitate donată din străinătate, astăzi şi în săptămânile viitoare, va ajunge exclusiv la persoanele care fac dovada adoptării unui căţel din adăposturile Mihăileşti sau Pallady deţinute de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). Deci cine adoptă un căţel are asigurată hrana timp de 2 luni de zile, iar organizaţiile care aderă la acest program au astfel un sprijin şi răgaz 60 de zile să găsească la rândul lor adoptatori finali. Acţiuni similare au avut loc în Dogtown şi în noiembrie 2012, când au venit ajutoare din Luxemburg.
„Adopţiile, împreună cu sterilizările gratuite asigurate de primăria generală şi oferirea unui adăpost căţeilor abandonaţi pe străzi sunt măsurile pe care le susţinem pentru a nu ajunge la eutanasieri în masă”, spune reprezentantul Dogtown. „Ne-am bucura să vedem cât mai multe organizaţii din România că aderă la această iniţiativă, demonstrând că există unitate şi organizare în rândul persoanelor implicate în acest subiect”.
Andrei Răduţ, reprezentantul Asociaţiei „Grupul pentru Guvernare”, cei care i-au convins pe nemţi să se implice masiv în România, completează: ”Cu această iniţiativă vrem să atragem atenţia asupra principalei probleme, şi anume lipsa responsabilităţii cetăţenilor care abandonează câini pe străzi sau la ghenele blocurilor, contribuind la înmulţirea necontrolată. De aceea, pe lângă sprijinirea celor care adoptă câini din adăposturile ASPA, asociaţia noastră oferă sterilizări şi vaccinuri gratuite şi pentru câinii cu stăpân”.
Asociaţiile care doresc să adere la acest program (să primească hrană pentru câinii adoptaţi din adăposturile de stat) pot contacta Asociaţia Portico la www.facebook.com/DogtownPortico sau la [email protected].