Dorinel Munteanu, membru marcant al generaţiei de aur a fotbalului romanesc, a divorţat anul trecut de Simona, femeia cu care a fost căsătorit timp de 27 de ani, însă cei doi nu au încheiat toate socotelile. La scurt timp de la pronunţarea divorţului, femeia a deschis un nou proces privind împărţirea averii )
La un an de la începerea procesului, Simona a luat decizia şi speră să se înţeleagă cu fostul ei soţ pe cale amiabilă. Astfel, ea le-a cerut zilele trecute magistraţilor să amâne judecata până la începutul anului viitor, şi asta pentru a face o convenţie cu fostul mare fotbalist în ceea ce priveşte împărţirea averii, 650.000 de euro. Instanţa a fost de acord, iar la următorul termen de judecată, care va avea loc în 18 ianuarie, cei doi vor trebui să facă dovada înţelegerii făcute. Dacă procesul de partaj durează, divorţul a fost unul scurt. Fostul mare fotbalist a introdus acţiunea de divorţ la sfârşitul anului trecut, iar procesul a fost unul rapid, magistraţii de la Judecătoria Reşiţa pronunţând verdictul după doar trei termene. Dorinel o bănuia pe infidelitate pe soţia lui, în timp ce aceasta susţinea că bărbatul are probleme cu băutura şi că ar avea o relaţie paralelă. ”Admite acţiunea precizată de reclamantul-pârât Munteanu Dorinel-Ionel în contradictoriu cu pârâta-reclamantă Munteanu Simona-Nicoleta. Desface căsătoria încheiată între părţi la data de 10 septembrie 1988 prin acordul ambilor soţi”, se arăta în decizia instanţei.
Magistraţii au mai decis decis ca fostul fotbalist trebuie să achite şi o prestaţie compensatorie. ”Obligă reclamantul-pârât Munteanu Dorinel-Ionel să plătească pârâtei-reclamante Munteanu Simona-Nicoleta prestaţie compensatorie în cuantum de 1.500 euro lunar în situaţia în care aceasta nu realizează nici un venit sau dacă realizează venituri inferioare sumei de 20.000 euro/lunar, 2.500 euro/lunar în situaţia în care pe viitor va realiza un venit lunar de peste 20.000 euro/lunar, 3.500 euro/lunar pentru un venit lunar de peste 30.000 euro/lunar, respectiv 4.500 euro/lunar pentru un venit mai mare de 50.000 euro/lunar, la care se adaugă suma de cel mult 2500 euro/lunar pentru cheltuielile curente din Germania (asigurare imobil, impozit, asigurare maşini, curent, apă, telefon, asigurare boală a fiicei)”.