Traim intr-o lume guvernata de mobilitate, iar totul se misca in jurul nostru cu o viteza uluitoare. Ca sa poti face mia multe lucuri, sa fii o mama a la carte si o femeie de cariera, trebuie sa te imparti intre familie si birou, iar gatitul ramane...
Astfel, specialistul CANCAN.ro in materie de bucatarie, castigatoarea MasterChef – Aida Parascan – vine sa va scoata din incurcatura.
Fiiind o femeie de cariera, dar si mama, singura, a a trei ingerasi, frumoasa castigatoare imbina extrem de bine cele doua profiluri: de femeie de succes si mama eroina. Castigatoarea concursului ne invata ce sa gatim repede, inainte de a pleca la birou si seara cand ajungem acasa.
Pancakes cu coacaze
Prima reteta care i-a venit in cap, este pentru micul dejun, care este si cea mai importanta masa a zilei. Astfel, avem nevoie de 130 grame coacaze, 10 gr suc de lamaie, 460 gr lapte, 60 gr unt, un ou la temperatura camerei, 280 gr faina, 25 gr zahar pudra, 12 gr praf de copt, 4 gr bicarbonate si 4 gr sare sirop de artar pentru servit.
“Topiti untul, dupa care adaugati oul si laptele si amestecati. Folosindu-va de un tel adaugati faina, zaharul praful de copt, bicarbonatul si sarea. Incingeti o tigaie pe care o ungeti cu putin ulei si turnati cate putin aluat formand un fel de clatite mai groase, peste care presarati cateva coacaze. Coaceti timp de 2 minute dupa care le intoarceti si mai coaceti doua minute. Continuati pana terminati aluatul dupa care serviti cu sirop de artar”, ne-a spus specialista CANCAN.ro, Aida Parascan.
Masa de seara, gata in cateva minute
Cand te intorci de la birou numai de gatit nu ai chef, dar trebuie sa o faci. Asa ca specialista CANCAN.ro va da o reteta la minut, extrem de delicioasa si foarte repede de preparat.
“Tartare de ton cu avocado! Pentru asta avem nevoie de 700 gr ton, doua bucati avocado, o cutie cres pentru décor, doua lamai verzi pentru suc, 75 ml otet de orez, o lingurita wasabi, doua lingurite zahar pudra, doua cepe verzi, un ardei iute, 1/2 castravete decojit si fara samburi, doua linguri seminte de susan, patru linguri coriandru proaspat tocat marunt, sare si piper. Pregatiti sosul amestecand otetul cu wasabi, zaharul, sucul de lamaie, sarea si piperul. Tocati restul ingredientelor in cubulete mici uniforme si amestecati-le adaugati peste sucul si amestecati. Lasati cateva minute dupa care eliminati sucul. Puneti tartar ul in farfurie, decorati cu cres si serviti”, a mai explicat castigatoarea MasterChef.
Pentru copii, biscuit cu ciocolata
Aida nu a uitat nici de cei mici, care la fel, pot fi rasfatati imediat cu cateva retete inedited. Una dintre acestea este pentru biscuiti cu ciocolata alba. “Pentru aceasta vom avea nevoiue de 100 gr nuci macinate, 250 gr ciocolata alba, 50 gr unt, doua oua, 50 gr zahar, esenta de vanilie, 75 gr faina, un varf de lingurita praf de copt. Se da prin razatoare 175 gr ciocolata si maruntiti restul cu un cutit.
––––––––––––––––––––––––––––
CITESTE SI
––––––––––––––––––––––––––––-
Puneti 75 gr ciocolata intr-un recipient pe foc impreuna cu untul si topiti apoi lasati cinci minute sa se raceasca. Amestecati apoi rapid cu restul ingredientelor pentru a obtine un aluat omogen. Intindeti o foaie si coaceti in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius timp de 30-35 minute. Scoateti din cuptor, taiati in bucati patrate si serviti”, ne invata Aida Parascan. (Sursa foto artedolcesalato.ro)(Alex Saulea)