Soţia lui Rareş Bogdan şi-a prezentat la Balul Operei rochia din flori unicat absolut! Creaţia a atras toate privirile
Puţin înainte de ora 19 coboară dintr-o maşină prezentatorul evenimentului, Rareş Bogdan, realizator de emisiuni la Realitatea TV. Îşi salută colegii şi începe să îi intervieveze pe invitaţi. La un moment dat apare şi fiul său căruia îi zice: „Uite, acolo sunt colegii mei (n. r. arătând spre locul unde stăteau jurnaliştii)! Salută-i!“ şi apoi îl întreabă ce vrea să se facă când va fi mare: „jurnalist?“ La care puştiul: „Nuuu! Sportiv!“.
Printre intervievaţi s-a numărat şi soţia sa, Florina Bogdan, cea care s-a ocupat de aranjamentele florale şi ale ediţiei din acest an. „E incredibil. E o feerie… de la irişi la frezii, la lalele la..ce mai sunt – sunt nişte flori mici, albe pe care nu le-am mai văzut niciodată…“, afirmă Rareş Bogdan despre aranjamentele florale ale soţiei. Pe lângă ornamentele florale, Florina prezintă la fiecare ediţie a Balului o rochie realizată din flori naturale, creaţie proprie. A patra rochie din flori, model unicat absolut a fost senzaţia serii, atrăgând toate privirile.
Balul a început cu un discurs al prezentatorului TV care, vreme de vreo zece minute, a vorbit despre dorinţa sa de a nu mai rosti CCR mai des decât ”Te iubesc”, de a avea invitaţi academicieni şi scriitori, oameni normali, nu politicieni pentru că ”Politica trece, România rămâne”.
Acesta a lăsat să se înţeleagă că de la anul ar putea să nu mai prezinte Balul Operei: „Nu aş mai vrea să discut, seară de seară, despre hoţii, furăciuni, bandiţi, OUG. Ştiţi ce e ăla OUG? Aţi învăţat în ultimele 30 de zile. Nu mai vreau! Nu mai vreau să ştiu ce e Ordonanţă de Guvern, nu mai vreau să ştiu ce e CCR. Am spus mai mult CCR în ultimele 35 de zile decât am spus, noi românii, mamă sau iubită sau te iubesc. E prea mult. Nu cred că mai putem să o ducem mult aşa. Sigur că veghem şi că vom spune încă un an doi, trei sau patru, de câte ori trebuie CCR şi de câte ori trebuie OUG/ Dar nu ăsta este viitorul. Viitorul este toleranţa şi încrederea că în România se poate altfel. Şi cred că în astfel de evenimente, astăzi, aici, la Balul Operei, peste două luni, TIFF, peste încă o lună, Festivalul de Teatru de la Sibiu, apoi Festivalul de Jazz de la Timişoara, apoi Festivalul de Teatru de la Craiova. Apoi Enescu. S-au vândut în 15 minute 8.500 de bilete la Festivalul Enescu. E foarte greu astăzi să găsiţi bilet pentru festivalul din septembrie. Asta înseamnă că România îşi doreşte şi altceva. România nu doreşte doar circ şi nu doreşte doar război. Înseamnă că vrea să trăiască frumos. Şi ce se întâmplă în seara asta cred eu că poate fi un exemplu pentru toată România: să învăţăm să trăim frumos, să nu ne mai urâm, să nu ne mai certăm, părinţi cu copii, fraţi cu surori, vecini între ei sau prieteni de-o viaţă pentru că politica trece, România rămâne. Toţi, cred, cei care trăiesc aici iubesc această ţară. Da, mi-aş dori cam, anul viitor să vin să vă spun, nu prezentând balul, ci de undeva de aici, din sală, sau de pe margine, sprijinindu-i cu experienţa mea pe cei care îl vor prezenta, spunând aşa: sunt fericit, ultimele 75 de zile au avut invitaţi scriitori, oameni de afaceri care au construit lucruri frumoase în România şi nu au plecat de aici, nu şi-au vândut afacerile, academicieni, medici renumiţi şi am avut invitaţi aomeni normali. Timp de 75 de zile nu am făcut politică. Asta mi-aş dori eu, să vorbim de cărţi, de premiere, de artişti uluitori, de teatru, de flori, de iubire. Dacă ceea ce am spus acum se va întâmpla în România înseamnă că, în sfârşit, vom fi normali pentru că acum, din păcate, nu suntem”.
Discursul său a fost urmat de spectacolul „Lăsaţi-mă să cânt!“ ce a cuprins mai multe şlagăre româneşti cântate de soliştii Florin Estefan, Hector Lopez, Cristi Mogoşan, Tiberius Simu, Camelia Crişan şi Axenia Şova, acompaniaţi de orchestra Operei Naţionale Române Cluj-Napoca, sub bagheta lui Andrei Tudor.
Apoi a urmat obişnuita Gală a Laureaţilor şi decernarea Trofeelor Lya Hubic, a Premiului Mecena, Emblemă de Cluj, Moda Cum Laude şi a Titlului de Senior al Cetăţii şi Spiritus Mentor. Unii oaspeţi ai Balului nu au aşteptat până la pauză ca să mănânce, ci au ieşit în timpul acordării premiilor. În partea a doua a serii, Dan Bittman şi Holograf au susţinut un concert.
Şlagărele româneşti, din prima parte a serii, au putut fi ascultate pe o bancă din Piaţa Avram Iancu, la o ţigară. Curioşii din piaţă au putut să şi vadă cine urcă pe scena operei uitându-se la ecranul amplasat în faţa clădirii Teatrului Naţional.