Drobul este unul dintre cele mai importante preparate de pe masa de Paste. Daca, de obicei, acesta se face din carne de miel, Andreea Ibacka a gasit o solutie mult mai... light. Vedeta pregateste totul din... fructe de mare! Iar noi i-am aflat reteta!
Doar maine nu este Pastele, asa ca pregatirile au intrat pe ultima suta de metri. Drob, friptura de miel, sarmale, oua rosii, cozonac si pasca, toate bunatatile vor fi asezate pe masa in Duminica de Inviere. Daca, la prima vedere, totul pare extrem de imbietor, efectele unui astfel de festin se vor vedea abia apoi, preparatele fiind destul de grele pentru ficat.
Andreea Ibacka a gasit, insa, o solutie pentru a evita neplacerile cauzate de asemenea alimente. Vedeta va diversifica meniul de Paste si va aseza pe masa si un preparat mult mai light, recomandat chiar si pentru cei aflati la dieta. Drobul din fructe de mare este pe sufletul lui Cabral, care nu agreaza carnea de miel.
Ca orice gospodina care se bucura ca mancarea ei este apreciata, actrita ne-a impartasit reteta minune. Acum poti gati si tu drobul special, chiar la tine acasa. Si nu, nu este deloc complicat!
„Eu gatesc, al meu mananca. Anul acesta mi-am propus sa pregatesc doua feluri de drob. Unul clasic, de miel, si al doilea de fructe de mare. In teorie, Cabral nu mananca miel”, ne-a marturisit Andreea, inainte de a ne dicta reteta din somon si midii.
CITESTE SI
Andreea Ibacka da din casa! Care e placerea vinovata a lui Cabral care o scoate din sarite
Ingrediente
Pentru a pregati o tava de drob aveti nevoie de 3 potcoave de somon, 200 de grame de midii, 3 oua de gaina si 5 de prepelita, 2 felii de paine, 2 ardei capia, 2 legaturi de marar, 2 legaturi de ceapa verde, ulei si condimente.
Mod de preparare
Se toaca legumele, verdeata si midiile marunt si se pun in cate un bol. Se fierbe somonul pentru cinci-zece minute si apoi se dezoseaza, in bucatele cat jumatate de deget. Se fierb ouale de prepelita si se curata de coaja.
Intr-un strop de ulei se pun la calit ceapa verde, ardeiul si midiile, iar apoi se amesteca cu verdeata tocata,doua oua batute, miezul de paine si somonul fiert. Se toarna compozitia intr-o tava adanca si se adauga in interior ouale de prepelite, fierte anterior.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa zece minute. Dupa acest timp se scoate si se adauga deasupra un ou batut, apoi se lasa in cuptor pentru inca o jumatate de ora, dar la o temperatura de 150 de grade.
Cabral a mancat miel o singura data, pacalit de socru
Desi refuza sa manance carne de miel, anul trecut Cabral a fost „victima” socrului sau, care i-a facut o „surpriza”. Acesta i-a prezentat friptura de miel ca fiind de porc, iar vedeta a mancat-o fara sa comenteze. Episodul starneste si acum hohote de ras in familie. „Anul trecut i-a dat tata sa guste o friptura de ‘porc’ buna de s-a lins pe degete. A se citi ‘friptura de miel sub acoperire’. A devorat-o pana la ultima inghititura”, ne-a dezvaluit Andreea.
Aiana Dinu