Sorin Bontea, rețeta secretă pentru cea mai bună ciorbă de cartofi: ”Încerc de când eram copil”
Sorin Bontea (54 de ani) și-a prezentat rețeta unică de ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Preparatul nu este deloc dificil de gătit, iar celebrul jurat de la MasterChef vine în ajutorul celor care vor să mănânce o mâncare ușoară din legume, dar și pentru cei care vor să-i impresioneze pe cei dragi cu un preparat sănătos, rapid și gustos.
Rețeta de ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea este preluată chiar de la străbunica lui. Juratul de la MasterChef își aduce aminte cu bucurie de vremurile copilăriei sale, atunci când Maia (n.r. străbunica lui ) îi pregătea acest fel de mâncare. Deși este un preparat ușor de gătit și rapid, bucătarul a divulgat un secret important pentru a reproduce întocmai gustul autentic al ciorbei de cartofi. NU RATA: Drama lui Sorin Bontea: mama lui a murit și el nu a spus nimănui. Ce a făcut la 2 zile după aceea
Pentru o scurtă călătorie în timp, Sorin Bontea și-a propus să gătească un preparat ce-i aduce aminte de gustul copilăriei, gust care-l poartă direct înpoi în bucătăria străbunicii sale. Ciorba de cartofi este unul dintre preparatele care îi aduc aminte instant de mirosul intens și parfumat din bucătăria bunicilor. Juratul de la MasterChef recunoaște că se chinuie de la vârsta de 15-16 ani să reproducă întocmai gustul copilăriei sale.
”Vin sărbătorile și știu că se ține post înainte, așa că vă propun să facem o ciorbă de cartofi. Eu țin minte că mă chinui să fac această ciorbă de când aveam 15-16 ani. Mă chinui adică vreau să o fac să aibă același gust ca al Maiei, străbunica nepoților mei. Îmi aduc aminte foarte bine gustul, dar niciodată nu mi-a ieșit niciodată așa ca a ei. Sper să-mi iasă acum. Eu tot încerc”, a spus Sorin Bontea înainte să se apuce de gătit.
Ingrediente pentru ciorba de cartofi a lui Sorin Bontea
- 1,5 kg de cartofi
- două cepe mari
- doi morcovi
- roșii tocate
- o legătură de mărar
- 1 litru de zeamă de varză
- 100 ml de ulei
- apa
Mod de preparare
Cei doi morcovi și cepele se dau pe răzătoare și se lasă la înăbușit în 100 de ml de ulei După câteva minunte, se adaugă în oală puțină apă, iar când apa scade se vor adaugă cartofii (tăiați în cubulețe) și se lasă la călit. Cartofii se vor lăsa să fiarbă la foc mic, acesta fiind secretul din spatele gustului autentic al preparatului final. În paralel, zeama de varză se fierbe separat, iar când cartofii sunt fierți, în apa clocotită se adaugă roșiile și zeama de varză. Legumele se lasă la fiert aproximativ 5 minute, după care se adaugă verdeața tocată mărunt.