Sorana Cîrstea se retrage din tenis din cauza unei accidentări grave. Decizia e temporară
Sorana Cîrstea (locul 31 WTA) se retrage temporar de pe terenul de tenis. Sportiva se confruntă cu dureri cumplite din cauza unor probleme de sănătate. Iubitorii sportului alb au primit vestea chiar din partea româncei. Anunțul a fost făcut public pe o rețea de socializare.
Sorana Cîrstea trece printr-o perioadă dificilă. Recent, sportiva a anunțat pe o rețea de socializare că ia o pauză de la următoarele partide de pe terenul de tenis. Românca se plânge de dureri insuportabile la picior din cauza unor probleme mai vechi de sănătate.
Sorana Cîrstea: ”Durerea este insuportabilă”
În cadrul unei postări pe rețelele de socializare, Sorana Cîrstea le-a transmis fanilor săi că se va retrage de pe terenul de tenis pentru o perioadă de timp nedeterminată. Calvarul a început în urmă cu 5 luni, atunci când a început să aibă probleme cu fasciita plantară. Deși a făcut tot posibilul să joace și să nu piardă turneele importante, sportiva a mărturisit că a ajuns într-un punct în care nu mai poate suporta durerea și are nevoie de timp pentru a se recupera și pentru a se vindeca.
“În ultimele 5 luni am avut probleme cu fasceita plantară severă. Am făcut tot ce era posibil ca să joc şi să nu pierd turnee importante. Dar am ajuns la un punct în care durerea este insuportabilă, este foarte greu să mă antrenez şi singura soluţie rămasă este o perioadă mai lungă de pauză. Nu ştim în acest moment cât timp va dura recuperarea, dar voi face tot posibilul pentru a reveni pe teren cât mai curând posibil”, a anunțat Sorana Cîrstea pe rețelele de socializare.
Ce este faciita plantară
Fasciita plantară este o afecțiune relativ frecventă a piciorului (mai ales în rândul sportivilor de performanță) și se manifestă sub forma unei inflamații – care poate provoca dureri ușoare sau severe în zona călcâiului. Durerea acută, severă, de călcâi, mai ales cu tumefacție locală ușoară, poate indica o ruptură acută. Pentru rezolvarea problemei medicale, Sorana Cîrstea are nevoie de o perioadă de recuperare și un plan de tratament din partea specialiștilor. Tratamentul constă în exerciții de streching ale mușchilor gambei și ai țesutului moale plantar, imobilizarea cu atele pe perioada nocturnă sau prin folosirea anumitor dispozitive ortetice. De cele mai multe ori, tratamentul în cazul durerilor severe este reprezentat de imobilizare.