La doar 19 ani, Maria Diana și-a găsit sfârșitul într-un tragic incident în Munții Bucegi, pe traseul Jepii Mici, după ce a fost atacată de un urs. Fata a încercat să scape de animalul sălbatic și a strigat în disperare, însă nimeni nu a reușit să intervină în timp util pentru a o salva din ghearele sale. Ursul a trag-o apoi într-o prăpastie, iar rănile grave suferite în urma căzăturii au dus la decesul ei. Detaliile exacte ale evenimentelor vor fi reconstituite de anchetatori în urma investigațiilor în curs. Iată ce declarații au ieșit la iveală!
O tânără de 19 ani, care tocmai terminase liceul în luna iunie, a fost victima unui atac devastator al unui urs în Munții Bucegi. Atacul extrem de violent al ursului, care a tras-o pe victimă într-o râpă și a cauzat moartea ei, a șocat comunitatea. Autoritățile au desfășurat o operațiune de salvare îndelungată și dificilă pentru a gestiona situația. Evenimentul tragic a stârnit o profundă îngrijorare și tristețe în rândul locuitorilor.
Citește și: SE SCHIMBĂ LEGEA, DUPĂ MOARTEA MARIEI DIANA! CE SE VA ÎNTÂMPLA ACUM, ÎN CAZUL ATACURILOR DE URS VIDEO
Familia trăiește acum o durere copleșitoare, întrebându-se de ce Diana a fost luată atât de devreme de lângă ei. Părinții ei, deși separați, sunt profund afectați de pierderea fiicei lor de doar 19 ani. Această tragedie i-a zguduit în mod inevitabil.
În curând, mama Dianei va aduce pe lume un bebeluș, un moment pe care fiica ei îl aștepta cu mare nerăbdare. Din păcate, Diana nu a mai avut șansa să își țină în brațe viitorul frățior sau surioară. Această realitate dureroasă a adâncit și mai mult golul lăsat de absența prematură a tinerei.
Deţinătoarea sanctuarului de urşi de la Zărnești a exprimat îndoieli cu privire la ipoteza că ursul ar fi tras-o pe Diana în prăpastie.
„La noi, se umblă la efect, și nu la cauză. Ce s-a întâmplat exact ar trebui să știm. De ce ursul acela era acolo. E un traseu montan, acolo turiștii circulă des, este foarte frumos, mii de turiști circulă și niciunul nu s-a întâlnit cu ursul (…).
Fondul forestier, regia care se ocupă de acest fond de vânătoare forestier ar trebui să știe câți urși are și să-i poată ține. Exact cum paznicul de vânătoare a apărut când a fost accidentul, ar trebui păziți urșii aceștia, pentru că pe acest traseu se știe că sunt turiști care urcă.
Ideea că ursul a tras-o în prăpastie, a împins-o cu laba și fel de fel de bazaconii de-astea nu le pot comenta, pentru că nu cred. Avem în rezervații 130 de urşi și cunosc foarte bine comportamentul lor de 20 de ani.
E căldură și în sanctuar, deci asta nu explică nici prezența ursului şi nu știm cât de departe e prăpastia aceea, nici ce a făcut tânărul respectiv în timpul ăsta, sunt foarte multe întrebări la care ar trebui să se răspundă.
În primul rând să se treacă la o gestionare a populației de urși, a numărătorii lor, pentru că tot se spune că sunt prea mulți urşi, că s-a dublat numărul lor. Să știm odată câți urși avem, ce pădure a mai rămas, cât ne permitem, fondurile forestiere să primească fonduri să-i hrănească pe urşi în pădure”, a spus Cristina Lapis, deţinătoarea sanctuarului de urşi de la Zărneşti, conform Antena3