Soacra unei vedete PRO TV și un fost colaborator al festivalurilor de muzică electronică, acuzați de apartenență la un grup infracțional! Procurorii DIICOT au deschis o anchetă

Publicat: 05/05/2022 | 14:07

Procurorii DIICOT, împreună cu lucrători de poliție judiciară, au deschis o anchetă ce vizează destructurarea unui grup infracțional organizat. De asemenea, se vor efectua un număr de 28 percheziții domiciliare în București și județele Ilfov, Tulcea, Cluj, Giurgiu și Ialomița. Membrii acestei grupări ar fi comis infracțiuni de înșelăciune, dar şi alte fapte deosebit de grave precum spălare de bani, abuz în serviciu și șantaj.

Surse judiciare contactate de GÂNDUL au declarat, ÎN EXCLUSIVITATE, că între persoanele vizate de mega-ancheta financiară s-ar afla soacra unei vedete care joacă în seriale românești difuzate de postul Acasă TV, dar și un fost colaborator al  unui festivalul de muzică electronică de renume, Corneliu Ladin. Se pare că aceștia erau doar furnizori.

Vedeta a cărei soacră e vizată de anchetă – potrivit acelorași surse – ar fi Ecaterina Ladin, cea care apare în serialul popular difuzat de Pro TV, ”Las Fierbinți”.

De asemenea, sursele au mai dezvăluit faptul că soacra vedetei și Corneliu Ladin ar urma să fie aduși la audieri alături de alte 11 persoane identificate de anchetatorii de la crimă organizată.

”Liderul grupării infracționale este Raisa Ladin, mama lui Corneliu Ladin, care primea tot ceea ce venea din Rusia, a fiind mandatarul uni companii off-shore. A falsificat actele și a început să tragă banii. În toată această afacere au fost implicați și 2 avocați, un executor judecătoresc și personal bancar. În ultima perioadă, în toată această afacere erau implicați cetățeni ucraineni care ”trăgeau” bani în baza unor contracte de împrumut”, au transmis sursele judiciare pentru GÂNDUL.

Grupul infracțional, constituit în 2021

Potrivit DIICOT, acest grup infracțional a fost constituit în luna august a anului 2021, fiind organizat ”în scopul obținerii prin mijloace frauduloase a sumei de aproximativ 16 milioane de USD, sumă aflată în conturile deschise la o unitate bancară din România (n.red. – OTP Bank) de către un client al băncii, respectiv o companie înregistrată într-o jurisdicție offshore”.

CITEŞTE ŞI: CUM AU MURIT GENERALII DIN ARMATA RUŞILOR. ANOMALIA DIN ARMATA LUI VLADIMIR PUTIN

”Membrii grupării au folosit mai multe înscrisuri falsificate (respectiv mandate și procuri certificate prin apostilă falsificate în care era atestată calitatea nereală de împuternicit pe conturile societății a liderului grupului) sau care nu erau apte să justifice din punct de vedere legal, comercial sau economic transferul/retragerea din conturi a fondurilor bănești (contract de mandat cu titlu oneros falsificat, contract de asistență juridică încheiat cu un avocat și pus în executare, în mod formal, prin intermediul unui executor judecătoresc, contracte de consultanță financiară fictive, al căror obiect nu a fost prestat în realitate).

Toate aceste documente au fost menite să justifice formal transferurile de sold/viramentele în conturile pretinșilor prestatori de servicii juridice/financiare”, a mai transmis DIICOT.