Slovenia a prelungit starea de urgență! Măsura rămâne valabilă până în a doua parte a lunii decembrie

Publicat: 19/11/2020 | 09:46

Multe dintre țările europene sunt tot mai afectate de pandemie. Numărul de noi cazuri de îmbolnăvire continuă să crească, iar restricțiile impuse par să nu fie suficiente. Astfel, Slovenia a decis prelungirea stării de urgență.

Din cauza numărului mare de persoane infectate, Slovenia a decis extinderea stării de urgență până la data de 17 decembrie. Capitala țării are o medie de 932 de cazuri noi la suta de mii de locuitori, la 14 zile.

Mai mult, persoanele infectate care ajung în spitale sunt tineri care nu prezintă alte boli și a căror situație se agravează rapid. (CITEȘTE ȘI: SLOVENIA, ÎN STAREA DE URGENȚĂ PENTRU A DOUA OARĂ. DEPLASĂRILE ÎN REGIUNILE CELE MAI AFECTATE NU SUNT PERMISE)

„Ieri am primit un pacient de 34 de ani care va avea probabil nevoie de ECMO (oxigenare extracorporală). Cei mai mulți dintre pacienți sunt sănătoși, nu aveau probleme de sănătate pre-existente. E drept că majoritatea sunt ușor supraponderali și unii aveau tensiunea puțin crescută, însă COVID i-a devastat.”, a declarat doctorul Vojka Gorjup.

Europa, îngenuncheată de noul virus

Situația este gravă și în ale țări europene. Franța, aflată de peste două săptămâni în carantină națională strictă, a devenit prima țară din Europa care depășește pragul de 2 milioane de infectări. (VEZI ȘI: SITUAȚIE TRAGICĂ PENTRU FRANȚA! ESTE PRIMA ȚARĂ DIN UE CARE DEPĂȘEȘTE 2 MILIOANE DE ÎMBOLNĂVIRI)

Elveția a rămas fără locuri libere în secțiile de terapie intensivă. Doctorii elvețieni i-au îndemnat pe pacienții care sunt deosebit de vulnerabili să ia în considerare scrierea unui testament, în care să specifice dacă vor să fie conectați la aparate de menținere a vieții.

O situație destul de critică este și în Ungaria, unde a fost prelungită starea de urgență până la data de 8 februarie, iar oamenii sunt nevoiți să respecte restricții dure.