Corfu este una dintre stațiunile din Grecia în care turiștii români merg, an de an. Atrași de prețuri și oferte, unii habar n-au ce nereguli au descoperit autoritățile în localurile elene. Obiceiul scandalos și complet neigienic a ieșit la iveală abia acum, la final de sezon.
Români care au fost nemulțumiți de „țepele” de pe litoralul românesc și au lăudat HoReCa elenă au rămas șocați când au aflat ce au băut, de fapt, în vara anului 2023, în localurile vizate. Nu doar că alcoolul era, de multe ori, de contrabandă, ci era chiar „reciclat” și servit.
Autoritățile Independente de Venituri Publice cu ajutorul poliției locale, au făcut percheziții în mai multe baruri și restaurante între 30 august și 1 septembrie. Mai exact, autoritățile au investigat barurile din jurul satului Kavos și au descoperit nu doar nereguli financiare, ci și că unele baruri din Corfu „salvau” ce rămânea în paharul unui client și apoi îl vindea către altul, ca shot. Astfel, o mulțime de români care au vrut shot-uri au băut, de fapt, resturi din băuturile altora.
„În mod tipic sunt cazuri de baruri la care agenții fiscali au constatat că se adună ce a mai rămas în paharele clienților, le toarnă într-un butoi, iar apoi le servesc turiștilor ca shot-uri”, explică Athena News Agency.
Resturile toate, de la toți clienții care nu îți terminau băuturile, erau puse într-un butoi. Acolo, gusturile se amestecau, la fel și bacteriile tuturor, dând o „băutură specială”. De asemenea, oamenii legii au găsit și zeci de mii de chitanțe neeliberate și mai multe unități de catering care serveau alcool care ar putea fi introdus ilegal.
Localurile care au fost prinse cu nereguli au fost închise pentru 48 de ore și au primit amenzi usturătoare.