Situația ireală trăită de un tânăr care a vrut să își ia un credit de nevoi personale. Motivul pentru care a fost refuzat, deși are un salariu de 9.000 de lei

Publicat: 14/09/2023 | 22:37
Motivul pentru care unui tânăr i s-a refuzat cererea pentru un credit de nevoi personale / sursă foto: colaj Pixabay

Un tânăr a trăit o situație ireală, în momentul în care a mers la bancă să își ia un credit de nevoi personale. Deși are un salariu de 9.000 de lei, tânărul a primit un refuz categoric. Motivul? Este vorba despre scorul de credit FICO. Detaliile se află mai jos, în articol.

Un tânăr a mers la bancă, pentru a-și lua un credit de nevoi personale de 150.000 de lei. Doar că s-a confruntat cu un refuz categoric din partea Biroului de Credit. Deși are un salariu de 9.000 de lei, scorul de credit FICO l-a tras în jos. Trebuia să fie trecut de pragul de 600, iar tânărul avea scorul de 580. A fost nevoit să facă o refinanțare, în cele din urmă.

„Credit de nevoi personale de 150.000 de lei. Atât am cerut şi m-au refuzat, din cauza scorului FICO, că nu era 600, era 580. Am făcut o refinanţare. Nu ştiu cum dau la alţii credite, dacă au salarii mai mici. Eu mă duc cu salariu de aproape 9.000 de lei şi sunt refuzat?!”, s-a plâns tânărul care a încercat să își ia un credit de nevoi personale.

Scorul trebuie să se calculeze în funcție de creditele în derulare, dar și aplicat pe durata lor și întârzierile de plată. Pentru a obține un împrumut, trebuie să ai un scor bun. Un broker de credite a explicat cum funcționează acest aspect.

„În momentul în care mergi din bancă în bancă şi soliciţi un credit, numărul de interogări are un impact considerabil asupra scorului FICO. Aşadar, cu cât ai mai multe interogări, cu atât scorul FICO scade”, a explicat Camelia Grădinaru, broker de credite, arată observatornews.ro.

Vezi și ROMÂNII CARE AU ACESTE BANCNOTE TREBUIE SĂ SCAPE DE ELE. VOR FI SCOASE DIN CIRCULAȚIE DIN CAUZA FALSIFICATORILOR

Scorul FICO se situează între 300 (slab) și 850 (puternic)

Scorul de credit, cunoscut drept FICO, este între 300 și 850. Biroul de Credit este cel care calculează acest scor. Practic, persoanele care optează pentru un credit trebuie să fie eligibile pentru acesta. Vă reamintim faptul că 12 bănci au fost controlate, după ce s-a bănuit că ar fi format o grupare pentru blocarea accesului clienților la împrumuturi. Totul s-ar fi derulat în urma unei scheme, iar Consiliul Concurenței a intrat pe fir. Au deschis anchetă.

Vezi și CE INDICĂ, DE FAPT, PRIMA CIFRĂ DE PE CARDUL TĂU BANCAR

Sursă foto: colaj Pixabay