Sistemul de predare online, legiferat în România! Anunțul ministrului Educației care îi privește direct pe profesori și elevi

Publicat: 07/04/2020 | 09:59

Din momentul în care cursurile au fost suspendate, elevii au primit asistență online din partea cadrelor didactice, sistem de predare care ar urma să fie legiferat, mai ales că nu există o dată exactă când pandemia de COVID-19 ar urma să ia sfârșit.

VEZI AICI: MINISTRUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SIMULAREA EXAMENELOR NAȚIONALE: ”ELEVII TREBUIE SĂ SE PREGĂTEASCĂ ÎN CONTINUARE”

Potrivit Monicăi Anisie, cursurile online pentru învățământul preuniversitar vor fi stabilite printr-un act normativ, admis de către Ministerul Educației cu profesorii, elevii și părinții. Semn clar că școala nu ar urma să înceapă nici după Sărbătorile de Paște.

Este necesar ca din partea Ministerului Educaţiei să se realizeze un act normativ şi pentru acest tip de învăţare – învăţarea online. Vom reglementa în mod clar care sunt parametrii în care trebuie să se desfăşoare şi aceste lecţii online, pentru că este necesară o metodologie în acest sens, un act normativ care să stipuleze ceea ce este un răspuns la întrebările venite atât din partea părinţilor, cât şi din partea elevilor”, a spus Monica Anisie la Realitatea Plus.

LISTA NOMINALĂ cu medicii infectați cu noul coronavirus în Suceava a fost publicată pe Facebook de un consilier local. Măsurile autortităților

“După această perioadă de vacanță…”

După această perioadă de vacanță vom veni și cu reglementări ca toate aspectele pe care le-am identificat în această perioadă de situație de urgență, să găsim răspunsuri la toate întrebările pe care ni le-au pus atat părinții cât și elevii, dar și cadrele didactice și să ajutăm la menținerea acestei legături dintre elevi și profesori”, a mai spus ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI: MINISTERUL EDUCAŢIEI, ANUNȚ IMPORTANT DESPRE REDESCHIDEREA ȘCOLILOR: “CURSURILE NU SE REIAU PE 6 APRILIE! VOM FACE…”

În această perioadă lecţiile online au fost lecţii de fixare a cunoştinţelor, de recapitulare a cunoştinţelor de până la momentul suspendării cursurilor. Nu au fost lecţii de predare, nu au fost notaţi elevii. MEC a făcut această precizare în sensul în care trebuie să găsim soluţii şi pentru acei copii care nu au acces la aceste lecţii online”, a continuat Monica Anisie.

Ajutor pentru elevii fără posibilități financiare

În final, Monica Anisie a mai semnalat și faptul că nu toți elevii au posibilitatea să urmeze cursurile online, lucru de care trebuie, neapărat, ținut cont. Potrivit unei statistici, 40 % dintre elevi nu au condițiile necesare pentru a învăța de la distanță.

VEZI AICI: RAED ARAFAT ȘI MARCEL VELA, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ROMÂNI: ESTE VORBA DE ORDONANȚA MILITARĂ VIDEO

Suntem conştienţi că nu toţi elevii au posibilitatea de a avea acces la învăţarea online şi studiile pe care le-au făcut chiar şi reprezentanţii elevilor în ultima perioadă, dar şi cele realizate de către Ministerul Educaţiei arată că peste 60% dintre elevi îşi continuă învăţarea de acasă în spaţiul online. Este o provocare atât pentru profesori, cât şi pentru elevi. Sunt şi elevi care nu au acces la acest tip de învăţare. Şi pentru aceştia MEC a luat în calcul un parteneriat cu Televiziunea Română pentru ca aceştia să îşi continue învăţarea. Fac un apel la colegii mei profesori ca după reluarea propriu-zisă a perioadei în care sunt suspendate cursurile să participe activ la această legătură cu elevii, şi anume, să încerce să găsească soluţii astfel încât legătura cu elevul să fie stabilită pentru fiecare profesor”, a încheiat Monica Anisie.

Răzvan Scarlat
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. ... citește mai mult