Singurul aliment care ne protejează dinții de carii, potrivit dr. Mihaela Bilic. Se găsește în toate supermarketurile din România

Publicat: 31/08/2024 | 16:30

Există un aliment care ne protejează dinții de carii și pe care toți românii l-au încercat, chiar și fără să-și dea seama despre ce este vorba. Dr. Mihaela Bilic le-a oferit un sfat important tuturor celor care o urmăresc în mediul online, în cazul în care-și uită periuța de dinți acasă. Acest aliment se găsește în toate supermarketurile de la noi!

În cazul în care ți-ai uitat periuța de dinți acasă, dr. Mihaela Bilic îți spune ce ai de făcut. Dacă iei masa, este mult mai simplu, căci poți cumpăra de la supermarket ori poți comanda de la restaurant. Alimentul care face „minuni” este brânza.

Ce sfat le-a oferit dr. Mihaela Bilic românilor

După o masă copioasă poți servi o bucățică de brânză, de orice fel, iar dinții tăi vor fi protejați de carii. Chiar dacă pare glumă, nu este. Specialista în nutriție a explicat că grăsimile din brânză au o peliculă lipidică la suprafața smalțului, care împiedică atacul acid al bacteriilor din gură. Astfel, brânza ajută pentru a nu se forma cariile. Este de ajuns doar o bucățică, nu mai mult.

CITEȘTE ȘI: Cele două alimente care trebuie mâncate vara zilnic, potrivit dr. Mihaela Bilic: „Sunt secretul sănătății!”

„Ideal ar fi să ne spălăm pe dinți după fiecare masă, însă ce facem când nuavem periuța de dinți la noi? Există o soluție, un aliment care ne protejează de carii: brânza. Dar brânza nu oricum și nu în orice moment. Brânza mâncată la sfârșitul mesei, cum fac francezii. Ce se întâmplă când francezii mănâncă brânză după masă? Ei bine, grăsimile din brânză fac o pelicula lipidica la suprafața smalțului și împiedică atacul acid al bacteriilor din gură. Așa că, să fie grasă, să fie cu mucegai sau telemea românească, dar să fie doar un triunghi, adică 25-30 de grame”, a ținut să spună dr. Mihaela Bilic, într-un clip postat pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie alimentul pe care trebuie să îl consumăm în fiecare zi, pe caniculă

Dr. Mihaela Bilic / Foto: Captură Video

După sfatul medicului, părerile din online au fost împărțite.

„Și italienii din zona EMILIA mănâncă brânză la sfârșitul de masă …și la restaurant ți-o aduc tot la sfârșitul mesei”, a scris cineva.

Sau mâncăm un măr”, a fost altă părere.

„Mai e și uleiul de cocos”, a spus altă persoană.

„Foarte interesant sfatul”, a constatat un internaut.

„Mulțumim pentru sfaturi, foarte bune”, a scris altcineva.