Singura stațiune de pe litoralul românesc cu izvoare termale. Faci 2 ore și 43 de minute cu mașina, din București
V-ați gândit vreodată care ar putea fi singura stațiune de pe litoralul românesc cu izvoare termale? Se află la 2 ore și 43 de minute de mers cu mașina, din București. Stațiunea balneoclimaterică are o istorie aparte, iar turiștii care vin aici se pot bucura, printre altele, de tratamente și terapie cu nămol. Este o zonă foarte accesibilă de pe litoral, iar detaliile se regăsesc mai jos, în articol.
Mulți turiști aleg stațiunile balneoclimaterice populare din țară, pentru a facilitate de diverse tratamente în vederea ameliorării unor dureri sau afecțiuni de care suferă. Există o serie de stațiuni care oferă facilități turiștilor, printre acestea numărându-se Băile Olănești, Băile Felix, Băile Herculane, Băile Govora sau Tușnad. Desigur, există turiști care merg la Techirghiol pentru împachetările cu nămol. Însă, există o stațiune la malul Mării Negre care este cunoscută pentru izvoarele de minerale.
Stațiunea se află la 2 ore și 43 de minute de mers cu mașina, din București. Aici, turiștii pot beneficia nu doar de clipe de relaxare, ci și de diverse servicii care le pot ameliora anumite afecțiuni. Turiștii pot merge la băi cu apă sulfuroasă, la kinetoterapie, terapie cu nămol sau hidroterapie. Este vorba despre Mangalia.
Vezi și „Cea mai ieftină bere” de pe litoralul românesc. Cât costă un draft, pe o plajă din Eforie Nord
Mangalia, singura stațiune de pe litoralul românesc cu izvoare termale
Mangalia are o istorie aparte. În secolul al VI-lea î.Hr., orașul se numea Callatis, fiind colonizat de greci. Câteva secole mai târziu, orașul a fost redenumit și a fost unul dintre cele mai importante porturi din Dobrogea. În prezent, se află printre preferințele turiștilor, oferindu-le centre balneclimaterice. În zona de nord a municipiului, turiștii se pot bucura de beneficiile pe care pe oferă izvoarele sulfuroase mezotermale.
Totodată, turiștii care vin în Mangalia aleg să participe la ședințe de hidroterapie și împachetări cu nămol, pentru a beneficia de efectele terapeutice. Desigur, un centru popular pentru astfel de tratamente reprezintă Sanatoriul Balnear Mangalia, acolo unde turiștii beneficiază nu doar de proceduri terapeutice, ci și de cazare și masă.
De altfel, turiștii pot vizita diverse obiective pe perioada șederii lor în muncipiu. Printre acestea se numără portul turistic, Moscheea Esmahan Sultan sau Monumentul Eroilor (în centrul orașului). Turiștii pot vizita și Muzeul de Arheologie Callatis, Muzeul Marinei, Farul Genovez sau Rezervația Hagieni. Un alt obiectiv turistic reprezintă Herghelia Mangalia, cea mai mare din sud-estul Europei.
Vezi și Terasa din Vama Veche care a servit aproape oase în loc de pește: ”Nu e mult, dar măcar e scump”