Sindromul Benjamin Button, de la mit la realitate: vezi cum arata copiii imbatraniti prematur!

De: Cancan
Publicat: 03/02/2016 | 11:09

Progeria, cunoscuta drept sindromul Hutchinson-Gilford, este o afectiune genetica ce grabeste organismal copiilor sa se degradeze asa cum se intampla pe masura ce imbatranim. Cei mai multi dintre copiii care sufera de acest sindrom nu ajung sa depaseasca varsta de 13 ani.

Boala este una foarte rara si afecteaza un singur copil din 4 milioane. Cauza principala a progeriei este o gena care produce proteina progenin in cantitati anormale; atunci cand celulele folosesc aceasta proteina, se distrug mult mai repede decat ar fi normal.

Copiii care sufera de aceasta afectiune arata normal la nastere, insa primele semne ale bolii apar inca din primul an. Craniul acestora este marit, ochii sunt exoftalmici, barbia este mai mica si retrasa, vasele de sange se vad prin piele, dintii cresc anormal de repede si copiii incep chiar sa-si piarda parul la varste foarte fragede.

Acesta este si cazul a doi frati din India, Anjali Kumari si Keshav Kumar. Keshav are doar un an si jumatate, iar sora lui a implinit 7 ani. Cei doi sufera insa de dureri de spate si au pielea brazdata de riduri adanci. Medicii sustin ca nu exista un remediu pentru progeria, dar cei doi frati spera in continuare ca situatia lor se va imbunatati.

Atat Anjali cat si Keshav isi doresc sa arate normal, sa se simta ca niste copii obisnuiti de varsta lor, sa nu mai fie batjocoriti de cei din jur si sa “fie la fel de frumosi precum ceilalti frati ai lor”, au marturisit indurerati parintii acestora, Shatrugan si Rinki Kumari

Ruxandra Patru