Simptomele gripei. Tu știi să le recunoști?
Fie că se află în sezonul rece sau cel cald, unii dintre oameni sunt predispuși să contracteze gripa. Aceasta este o afecțiune respiratorie contagioasă, care este provocată de virusurile gripale. Specialiștii avertizează că, în cazul în care e tratată necorespunzător, gripa poate avea consecințe moderate până la severe, uneori, ducând chiar la deces. Gripa este diferită de o răceală – debutează brusc și violent, în timp ce simptomele răcelii cresc gradual în intensitate.
Citește și: Metode să scapi repede de răceală
Gripa – simptome chinuitoare
În lista de mai jos sunt simptomele clare că “ai devenit o victimă” a gripei. Acestea te ajută să faci diferența între răceală și gripă, care, deși, la prima vedere, ele au manifestări comune, fiecare are particularităţi ce le diferenţiază una de cealaltă.
– febră: debutul este brusc și violent, respectiv cu febră de 39 – 40 de grade, care este deseori însoţită de stări de oboseală, tuse uscată, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare şi roşu în gât. Febra poate dura de la 3 până la 5 zile.
– frisoane;
– dureri musculare;
– dureri de cap;
– dureri în gât;
– stare de oboseală;
– pierderea apetitului;
– dureri ale globilor oculari la mişcare.
Citește și: Carmen Brumă nu a mai răcit de un deceniu! Vezi ce face pentru a se ţine departe de gripă
Gripa – 7 sfaturi care te-ar putea ajuta împotriva gripei când simți că nimic nu funcționează
În cazul în care faci parte din categoria românilor care detestă să ia medicamente sau, dimpotrivă, ai luat o mulțime de pastile, iar gripa tot nu te-a lăsat, atunci, nu ar strica să pui în aplicare sfaturile de mai jos.
1. Supa este o idee minunată atunci când vine vorba de o răceala! Aceasta va ajuta la hidratare şi nu va obosi deloc organismul care este slăbit.
2. Proteine – poţi apela la carne slabă de pui, sau chiar peşte pentru a prinde puţină putere. Stai cât poţi de departe de grăsimi, pentru că astfel răceala nu va da semne de plecare, potrivit ziare.com.
3. Ceaiuri în care adaugi ghimbir – acesta are proprietăţi antiinflamatoare şi te va ajuta să îţi revii. Dacă nu îți place gustul, poți să adaugi puțină miere.
4. Bea multă apă. A rămâne sănătos înseamnă a rămâne hidratat.
5. Ia-ți vitaminele. Vitamina C este foarte importantă pentru organism, iar consumul de portocale și anans poate ajuta la păstrarea un sistem imunitar intact.
6. Odihnește-te mai des. Somnul regulat ajută la îndeplinirea cantității optime de odihnă.
7. Stai acasă, chiar dacă trebuie să mergi la muncă. Riști să-ți îmbolnăvești și colegii, pe lângă faptul că nici tu nu te odihnești.
Gripa – cel mai bun remediu
Tratamentul care te scapă de gripă într-un timp scurt este un amestec de ghimbir cu miere şi lămâie. Paşii pe care trebuie să-i urmezi sunt simpli: lâmâia se taie în bucăţi mici, radăcina de ghimbir se dă prin răzătoare, apoi se amestecă cu miere şi se adaugă apă fierbinte.
Citește și: Sore se protejeaza de gripa cu… mandarine si minole!