Simona Halep nu va beneficia de sfaturile lui Darren Cahill la turneul WTA de la Moscova: ”Este mai bine să decizi singură tactica”
Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) nu va beneficia de sfaturile lui Darren Cahill la turneul WTA de la Moscova, ultimul înaintea Turneului Campioanelor, iar luni, 15 octombrie, a dat o declaraţie prin care s-a pus pe aceeaşi lungime de undă cu antrenorul de la Antipozi.
În pauza dintre sezoane, oficialii din tenis se vor întruni pentru a discuta pe seama regulii on court coaching, care le permite jucătoarelor să-şi cheme antrenorul pe teren la toate turneele, mai puţin la cele de Grand Slam, iar opinia lui Halep a fost cât se poate de clară. (CITEȘTE ȘI: EXCEPȚIONAL »» SIMONA HALEP ÎNCEPE A 50-A SĂPTĂMÂNĂ CONSECUTIVĂ ÎN TOPUL MONDIAL WTA!)
„Din punctul meu de vedere, este mai bine să fii singură pe teren, să decizi singură tactica din timpul meciurilor. Aş prefera să fiu doar eu şi adversara mea şi să ne rezolvăm problemele pe teren”, a spus Simona, luni, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o înaintea debutului la Moscova, contra Anastasiei Pavlyuchenkova, într-un meci programat miercuri.
Darren Cahill are aceleași opinii ca ale Simonei Halep
La începutul lunii septembrie, după o întâlnire cu numele importante din tenis, Darren Cahill a exprimat aceleaşi gânduri. (VEZI ȘI: SIMONA HALEP A PLECAT LA MOSCOVA. TENISMENA ȘI-A ÎNGRIJORAT FANII, ÎNAINTE DE KREMLIN CUP: “NU ȘTIU CUM O SĂ FIU LA MECIUL OFICIAL”)
„Cred că on-court coaching-ul are beneficii foarte mari, dar la turneele de Grand Slam este foarte important ca jucătoarele să-şi rezolve singure problemele. Cred că în ultimii ani am făcut tot mai puţine on-court coaching-uri cu Simona, tocmai din acest motiv, iar ea se descurcă din ce în ce mai bine”, a punctat Darren Cahill, citat de „The Times”.
Organizatorii de la Wimbledon s-au opus şi ei, susţinând că „e o regulă greşită”, dar mai ales că: „la simplu esti pe cont propriu şi te descurci singur”. Cei pro adoptării acestei modificări a regulamentului au fost de la US Open sau Roland Garros. Cert e că deocamdată nu s-a ajuns la un numitor comun, dar după o nouă şedinţă ce va avea loc în iarnă, regula s-ar putea aplica de la anul.