Și-au găsit fericirea după ce au părăsit Bucureștiul și s-au mutat în vârful unui deal din Maramureș. Povestea unei familii cu 4 copii care s-a regăsit într-un loc parcă atins de Dumnezeu
În secolul vitezei și al tehnologiei, cei care își doresc o viață autentică, departe de poluare, în liniște și natură, au ocazia să o experimenteze și, de ce nu, să înceapă un nou capitol de la zero, în locuri parcă atinse de Dumnezeu. Povestea unei familii cu patru copii, care și-a găsit fericirea pe un vârf de deal din Maramureș, a devenit virală pe rețelele de socializare.
Cei șase membri ai familiei s-au mutat în comuna Vișeu de Jos, din Maramureș, acolo unde au început o nouă viață. Autenticitatea locului i-a cucerit definitiv, iar acum sărbătoresc deja 4 ani de când au plecat din București.
O familie cu patru copii a părăsit Bucureștiul și s-a stabili pe un vârf de deal din Maramureș
Vezi și: MOTIVUL INCREDIBIL PENTRU CARE O TÂNĂRĂ A FOST DATĂ AFARĂ DE LA LOCUL DE MUNCĂ: „NU M-AȘ FI GÂNDIT”
Activitățile și muncile din vârf de deal par să fie, pentru familia respectivă, una dintre cele mai mari satisfacții. Muncesc pământul, cultivă legume și fructe, cresc animale, toate devenind, într-un final, o pasiune. Cei patru copii ai familiei sunt cei mai încântați de schimbările apărute în viața lor. Își ajută părinții la muncile zilnice, cutreieră pășunile, cresc într-un mediu sănătos, curat și au posibilitatea unor noi descoperiri în natură.
„Nu pot cuprinde în imagini activitățile și muncile acestor luni de primăvară, aniversările celui mai mic și celui mai mare dintre cei 4 băieți ai noștri, nici oboseala, dar nici satisfacția pe care ți-o dau natura și traiul la țară.
Maramureșul este un tărâm magic pentru noi, practic un nou acasă, strămutați deja de 4 primăveri de la București, în vârful unui deal la Vișeu de Jos, un loc al libertății și al împlinirii sufletești, al adaptării continue și al descoperirii.
Muncim de dimineață până noaptea: magia constă, însă, în felul în care respirăm, ne hrănim, ne petrecem viața sau pur și simplu o trăim. Împreună și alături de noi prieteni de aici sau de cei strămutați ca noi, schimbarea aceasta a fost cu siguranță o binefacere: am învățat să ne depășim aproape toate limitele și învățăm, încă, zi de zi lucruri noi (majoritatea practice, câteva și spirituale) – unul dintre ele este că schimbarea începe cu noi.”, a scris Adina Zorzini pe grupul Mutat la țară- viața fără ceas.
Adina Zorzini este destul de activă pe grupul ”Mutat la țară – viața fără ceas”, iar acolo îi încurajează pe oameni să nu le fie frică de necunoscut și să facă o schimbare în viața lor dacă își doresc să trăiască autentic. Viața la țară este o aventură ce merită trăită din plin.
”Nu numai că se poate, dar este atât de incredibilă și frumoasă această viață de zi cu zi în mijlocul naturii – cu toate greutățile ei, nu se compară cu nimic din ce-ar putea aduce vreodată marele oraș. Grădinăritul, un capitol care pe mine mă pasiona deja – și pe unii dintre cei 4 copii, cel puțin, – se transformă de la an la an din agricultură clasică în permacultură fără sapă. Viața marelui oraș (București) este în urma noastră, prietenii, atât cei vechi, cât și noi ne rămân aproape. Celor care vă doriți experiența aceasta de viață, sincer vă spun – nu vă fie frică de necunoscut, viața la țară e o aventură care merită trăită din plin!”, a mai spus Adina.