Un şofer din Satu Mare a fost lăsat fără permis pentru că nu ar fi acordat prioritate pietonilor la o trecere de pietoni. Însă acesta a dat în judecată Poliția motivând că gestul lui s-a datorat unei situații de urgență. Soția însărcinată îl aștepta acasă.
Bărbatul din Satul Mare a cerut anularea sancțiunii considerându-se nevinovat. Acesta a declarat că se grăbea acasă unde îl aștepta soția însărcinată și doi copii gemeni, care erau bolnavi, fiind diagnosticaţi cu otite şi pneumonie. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚ IMPORTAT PENTRU ȘOFERI! URMEAZĂ SCHIMBĂRI MAJORE. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU POLIȚA RCA)
„În aceste condiţii perspectiva de a rămâne fără permisul de conducere ar fi o tragedie pentru familie deoarece soţia are interdicţie să conducă în această stare, iar nevoia de deplasare cu auto este una acută mai ales în perspectiva iminentă a internării soţiei şi transportului copiilor la creşă, neavând alt ajutor din partea familiei sau celor apropiaţi în localitate. De asemenea şi problema financiară este una foarte delicată”, a mai arătat bărbatul în instanţă, potrivit Adevărul.
În acest caz Poliţia a cerut menţinerea sancţiunii prin care permisul bărbatului a fost reţinut. Însă judecătorul a decis anularea procesului-verbal. (VEZI ȘI: POLIȚIȘTII DIN BOTOȘANI AU DESCHIS FOCUL DE ARAMĂ ASUPRA UNUI ȘOFER! BĂRBATUL A ÎNCERCAT SĂ LOVEASCĂ UN AGENT CU MAȘINA)
„Din vizualizarea înregistrării video rezultă că maşina condusă de petent se afla deja în momentul imediat anterior atingerii trecerii de pietoni, în timp ce pietonul nu este vizibil în cadrul înregistrării. La cadrul 9953 maşina petentului se află deja pe mijlocul marcajului de trecere de pietoni, moment în care pietonul devine vizibil, cu piciorul ridicat pentru a se angaja în traversare.
Începând cu cadrul 9958, maşina petentului este obturată de alte maşini, astfel încât deplasarea acesteia, precum şi a pietonului nu mai pot fi coroborate. Din aceste înregistrări rezultă că petentul se afla pe trecerea de pietoni în momentul în care pietonul a păşit pe marcajul rutier destinat traversării”, a arătat judecătorul care a anulat procesul-verbal.
Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel la Tribunalul Satu-Mare.