Si-a facut cariera din bautul cafelelor
Degustator. Mihai Florescu apreciaza dintr-o sorbitura o „licoare” de calitate Alexandra Nastase Are intotdeauna ultimul cuvant in privinta calitatii unei cafele si poate recunoaste la prima vedere o gama variata de sortimente din care se produce aromata bautura. Mihai Florescu este cel mai experimentat degustator autorizat de cafea din Romania, indeletnicire de care se ocupa de peste 30 de ani si care este considerata o adevarata arta. Bucuresteanul poate sa deosebeasca o cafea buna de o alta nu atat de sofisticata din nu mai putin de 80 de soiuri, cate au fost identificate in lume. „Primul impact este olfactiv. Aroma pe care o dezvolta o cafea poate spune multe despre calitatea acesteia, ca si gustul, de altfel, care este un factor important. Degustarea se face numai pe stomacul gol. Cafeaua se bea fierbinte, fara zahar, dintr-o ceasca speciala, care poate mentine temperatura acesteia si trebuie insotita de un pahar cu apa”, ne-a marturisit Mihai Florescu. Procesul de prajire, amestecul din care este facuta si gradul de macinare sunt etape esentiale pentru ca o cafea sa fie considerata rafinata. Se spune ca o astfel de bautura este cu adevarat buna atunci cand, dupa prima ceasca, simtim nevoia sa mai consumam una. OBICEI. Pentru a aprecia calitatea acesteia, Mihai Florescu degusta intotdeauna cafeaua fierbinte si fara zahar