Si-a descoperit talentul pentru „gatit”. Dan Cruceru vrea sa concureze la MasterChef cu… popcorn!

De: Cancan
Publicat: 19/04/2012 | 00:00

„Cum ar fi sa te duci la Masterchef cu popcorn? Haios, dar fac pariu ca ar zice unul dintre chefi urmatoarea fraza: „Stii cat de mult vreau sa te jignesc acum?”. Si apoi ti-ar tranti farfuria in cap. De altfel, s-a si intamplat. Totusi, daca e sa fiu masterchef la ceva, ei bine, la floricele chiar sunt. Am si dovada: cu o singura punga de 100 de grame de porumb obtin rezultatele din imagini. Am reteta mea secreta, mostenita de la mama. Dar, pentru ca imi sunteti simpatici, vi-o dezvalui si voua:

– tuciul este foarte important. Ai nevoie de un ceaun cat mai apropiat de cele facute odinioara de lingurari. Trebuie, oricum, sa fie dintr-un material similar.

– apoi, pui mai intai uleiul. Nu mult, ca sa nu introducem prea multe calorii aiurea. Il lasi sa se incinga. Intre timp, poti pune si ceva sare, pe care sa o amesteci cu uleiul. Astfel floricelele vor capata si acel gust sarat minunat.

– arunci porumbul in ceaun, toata punga. Ei, si aici e smecheria. Trebuie sa amesteci in tuci toate boabele pana ce acestea se albesc. Iti ia cateva minute bune, dar merita. Procedura este necesara pentru ca toate boabele sa se incalzeasca la fel si sa sara foarte bine.

– pui capacul si astepti. Daca ai respectat intocmai pasii, in cateva secunde, vei auzi salvele de tun! Implicit, capacul ceaunului se va ridica si atunci vei fi cel mai mandru masterchef din lume!”, este secretul postat de Dan pe blog.