Noul jurat MasterChef, chef Samuel Le Torriellec, a fost vizitat în restaurantul său de unul dintre cei mai renumiţi chefi la nivel mondial, Jacques Louis Henrio, chef şi Meilleur Ouvrier de France, membru al Academiei Culinare Franceze. Cei doi sunt prieteni vechi şi nu ratează nicio ocazie de a găti împreună şi de a-şi împărtăşi din experienţă.
“Mă bucur foarte mult de fiecare dată când Jacques Louis Henrio vine în România şi putem petrece timp împreună. Suntem prieteni vechi şi apreciez foarte mult că îşi face timp să ne vedem şi să gătim împreună. Îl respect foarte mult, iar faptul că este Meilleur Ouvrier de France încă din 1986, îl transformă într-un fel de Sfântul Graal în meseria noastră. De fiecare dată îl rog să mă înveţe o reţetă nouă, iar timpul petrecut în bucătărie este o lecţie de viaţă în sine!
În meseria noastră este foarte important să înveţi constant, iar asta ne provoacă să fim mai buni, să fim cei mai buni. Schimbul de experienţă dintre noi ne ajută să înţelegem mai bine oamenii şi ce îşi doresc. La baza prieteniei noastre stă respectul, iar asta mi-am dorit să îi învăţ şi pe concurenţii de la MasterChef: să respecte ingredientele, preparatele, să îşi respecte munca şi să îşi respecte colegii. Doar prin respect poţi evolua şi poţi pune nişte baze solide pe care să poţi construi.” , a declarat chef Samuel Le Torriellec.