ULTIMA ORĂ! LEO de la Strehaia, audiat la DNA! 1.000.000 de EURO: „Şpaga a fost dată în două genţi de voiaj”
Leo de la Strehaia a mers, marţi, la DNA unde a fost audiat într-un dosar de dare de mită. ”Prinţul” Ţiganilor a dat declaraţii într-un dosar în care acesta denunţă un procuror şef al DIICOT Mehedinţi, pe care-l acuză de luare de mită. Leo susţine că în 2012, tatăl lui, Mihai Ion, şi unchiul lui, Ion Mihai Mituş, ar fi dat şpagă 1 milion de euro unui procuror şef DIICOT Mehedinti care insturmenta mai multe dosare ce priveau infractiuni economice comise de verişorii săi, copiii lui Ion Mihai Mituş.
La vremea respectivă, în acest dosar au avut loc mai mult de 25 de percheziţii. La o lună după ce a fost dată şpaga procurorului DIICOT Mehedinţi, verişorii lui Leo de la Strehaia au fost eliberaţi.
Filmul şpăgii
Leo de la Strehaia a dezvăluit pentru Cancan.ro, site-ul nr.1 din România, filmul şpăgii.
”Procurorul le-a cerut tatălui şi unchiului meu să se ducă pe o stradă din Mehedinţi, aflată lângă o biserică, şi să-i pună într-o maşină două genţi. În genţi erau 4, 5 milioane de lei în bacnote de 50 şi 100, în total 1 milion de euro”, ne-a declarat Leo de la Strehaia.
Clanul Mihai, „călcat” de DIICOT
Conform anchetei, în perioada 2010- 2012, clanul Mihai a format un grup infracţional care, prin intermediul mai multor firme, a efectuat achiziţii intracomunitare de produse agroalimentare (zahăr, ulei) din Ungaria şi Bulgaria, pentru care a întocmit documente fictive în vederea efectuării de operaţiuni ilicite de import-export, ulterior valorificându-le pe piaţa internă. De asemenea, mărfurile au fost cumpărate de la parteneri din statele menţionate, fără achitarea TVA, iar la comercializarea acestora pe teritoriul României membrii grupării au colectat TVA aferentă, rezultând sume de bani pe care, deşi aveau obligaţia să le achite către bugetul de stat, şi le-au însuşit, folosindu-se de facturi fictive, pe care le-au înregistrat în evidenţele contabile, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului cu suma de peste 3 milioane de euro.
Membrii reţelei sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, folosirea de acte nelegale la autoritatea vamală, folosire de acte falsificate la autoritatea vamală, evaziune fiscală, înşelăciune, nerespectarea dispoziţiilor privind operaţiile de import sau export şi spălare de bani, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 39/2003 privind combaterea criminalităţii organizate.