Juratul de la "Arena leilor", DRAGOȘ ANASTASIU, despre cum să obții 1.000.000 €
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Showbiz » Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! ANGELINA JOLIE şi BRAD PITT vin în România! Unde poţi să îi vezi pe cei doi actori

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! ANGELINA JOLIE şi BRAD PITT vin în România! Unde poţi să îi vezi pe cei doi actori

De: Cancan 12/05/2016 | 12:46
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! ANGELINA JOLIE şi BRAD PITT vin în România! Unde poţi să îi vezi pe cei doi actori

Brad Pitt, Angelina Jolie, Charlize Theron, Robert Downey Jr, Scarlet Johansen , Leonardo DiCaprio vor filma în curând în România!!! Aşa că pregătiţi-vă să-i întâlniţi pe străzile din Bucureşti sau în alte oraşe din România!

Ministerul Culturii susţine printr un comunicat că şi România va avea o lege a cinematografiei, până la sfârşitul acestui an, precum o au şi vecini noştri din Ungaria, Cehia dar şi Franţa, Anglia, Italia, Statele Unite, Canada sau chiar Africa de Sud. Această lege este principalul motiv pentru care actori şi producţii cinematografice de prima mărime nu vin în România, iar actorii de timpul Robert de Niro, Al Pacino filmează la Budapesta sau Praga şi nu la noi în ţară!

Pe lângă impactul pozitiv dat imaginii ţării noastre în lume, această lege urmează să dezvolte atât industria cinematografică din ţara noastră, cât şi cea a turismului aducând la noi în ţară sute de milioane de euro conform unui studiu efectuat de PriceWaterhouseCoopers, una dintre cele mai importante companii de analiză financiară din lume.

România prezentă la Cannes şi prin standul din Marché du Film

Cinematografia românească va fi reprezentată şi anul acesta la Festivalul de film de la Cannes (11 – 21 mai), în cadrul Marché du Film. Standul românesc este organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei împreună cu Ministerul Culturii şi are ca scop principal promovarea cinematografiei româneşti pe plan internaţional.

Standul va furniza informaţii la zi despre industria românească de film şi va pune în legătură cineaşti români cu industria internaţională de cinema, cu instituţii străine, organizaţii, sau companii de producţie şi de distribuţie.

România va fi totodată promovată ca un partener ce poate furniza servicii de producţie prin intermediul studiourilor cinematografice şi al echipelor de producţie din ţară.

Anul acesta pare să fie cea mai consistentă prezenţă românească din istoria Cannes-ului. Standul din Marché du Film va promova în cadrul industriei internaţionale filmele româneşti din Selecţia oficială, pe cele din Marché du Film/Film Market, şi filmele realizate în coproducţie minoritară.

Cristian Mungiu (Bacalaureat) şi Cristi Puiu (Sieranevada) au fost selectaţi în Competiţia oficială, alături de Pedro Almodóvar, Jim Jarmusch, Xavier Dolan sau de fraţii Dardenne. Filmul Câini, al lui Bogdan Mirică, este de asemenea selectat în secţiunea Un Certain Regard. 4:15 p.m. sfârşitul lumii, de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Şarga, face parte din Competiţia oficială de scurtmetraje, iar Toate fluviile curg în mare, de Alexandru Badea, va concura în secţiunea Cinéfondation.

În cadrul Marché du Film vor fi proiectate opt filme: Varză, cartofi şi alţi demoni (regia: Şerban Georgescu), Dublu (regia: Catrinel Dănăiaţă), Aniversarea (regia: Dan Chişu), La drum cu tata (regia: Anca Miruna Lăzărescu), Dincolo de calea ferată (regia: Cătălin Mitulescu), Box (regia: Florin Şerban), Lumea e a mea (regia: Nicolae Constantin Tănase) şi Minte-mă frumos în Centrul Vechi (regia: Iura Luncaşu).

Două coproducţii cu România sunt prezente la Cannes anul acesta: în Competiţia Oficială, lungmetrajul Toni Erdmann, o coproducţie Germania-Austria-România (coproducător român: Ada Solomon), iar în Semaine de la Critique, Albüm (Turcia/Franţa/România, coproducători români: Oana Iancu şi Călin Peter Netzer).

De asemenea, Radu Muntean, regizorul filmelor Hârtia va fi albastră, Marţi, după Crăciun sau Boogie, face parte din Juriul secţiunii Cinéfondation şi de scurtmetraje al Festivalului de Film de la Cannes.

Producătoarea filmului Ilegitim, Anamaria Antoci, a fost selectată în programul Producers on the Move (14-17 Mai). Aflat la cea de-a 17-a ediţie, programul are drept scop perfecţionarea profesională a producătorilor; anul acesta sunt selectaţi 20 de specialişti din industria cinematografică europeană.

Regizoarea Anca Damian va participa la Talents Adami Cannes, un program care are drept scop descoperirea tinerilor actori cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Anca Damian a regizat Carre, unul dintre cele cinci scurtmetraje care au legătură cu benzile desenate sau cu animaţiile, în care joacă tineri actori.

Unul dintre principalele obiective ale Ministerului Culturii şi ale Centrului Naţional al Cinematografiei din România la Cannes, anul acesta, este semnarea unui acord cu Le Centre national du cinéma et de l’image animeé din Franţa, pentru o politică de cooperare strânsă în domeniul filmului. Această nouă convenţie va prevedea o expertiză detaliată acordată de către partea franceză în privinţa modului de funcţionare şi organizare a Centrului Naţional al Cinematografiei, mai ales în relaţiile cu instituţiile europene şi internaţionale, dar şi în dezvoltarea de proiecte menite să susţină educaţia cinematografică şi cinefilia, şi de asemenea îmbunătăţirea unor aspecte nefuncţionale la nivelul sistemului de finanţare şi promovare a cinematografiei naţionale. Doamna Corina Şuteu, Ministrul Culturii din România, va participa la evenimentul dedicat semnării acestui document.

De asemenea, standul românesc de la Cannes îşi propune să sprijine industria locală de film astfel încât România să fie competitivă în regiune, pentru a atrage producţii de film străin. În acest scop se lucrează, la nivelul Ministerului Culturii şi al Centrului Naţional al Cinematografiei din România, la un sistem de tip Tax Incentives ce se vrea a fi funcţional până la finele acestui an. Acesta va aduce România alături de alte ţări din regiune, precum Ungaria, Cehia etc., ce au un astfel de sistem de atragere a producţiilor de film străin.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cosmina Păsărin a ajuns de nerecunoscut! Cum arată acum fosta vedetă Playboy
Cosmina Păsărin a ajuns de nerecunoscut! Cum arată acum fosta vedetă Playboy
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Actorul român din Generația de Aur care a asistat la moartea fraților săi gemeni. Ce drame ascundea în spatele zâmbetului irezistibil
Actorul român din Generația de Aur care a asistat la moartea fraților săi gemeni. Ce...
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul,...
Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică
Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică
VIDEO Cum arată averea confiscată din bagajul „pensionarului” Adriean Videanu. Imagini cu bijuteriile de 650.000 de euro
VIDEO Cum arată averea confiscată din bagajul „pensionarului” Adriean Videanu. Imagini cu bijuteriile de 650.000...
Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii
Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii
Semafor verde VS. verde intermitent - Obligațiile șoferilor în cele două situații
Semafor verde VS. verde intermitent - Obligațiile șoferilor în cele două situații
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”....
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut:
Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de...
Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din
Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au...
Pasiunea pentru viteză l-a trimis în Cer. Octavian a murit după ce a intrat cu maşina într-un stâlp, în Argeş. Primise zeci de amenzi în 2 ani de permis
Pasiunea pentru viteză l-a trimis în Cer. Octavian a murit după ce a intrat cu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Modele vizate
Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Modele vizate
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Ce nu s-a văzut la nunta Lorei cu Ionuț Ghenu! Detaliile care stârnit un val de reacții pe Internet: „Am plâns, dar...”
Ce nu s-a văzut la nunta Lorei cu Ionuț Ghenu! Detaliile care stârnit un val...
Cele 5 zodii pentru care se întoarce roata norocului în octombrie și noiembrie. Taurii și Fecioarele, printre cele mai avantajate
Cele 5 zodii pentru care se întoarce roata norocului în octombrie și noiembrie. Taurii și...
De ce se strâmbă pisica ta atunci când miroase ceva. Explicația te va uimi
De ce se strâmbă pisica ta atunci când miroase ceva. Explicația te va uimi
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă ora în România. Cum dăm ceasurile
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă ora în România. Cum dăm ceasurile
Valentin Sanfira și Codruța Filip, în culmea fericirii. Vestea minunată dată fanilor. ”Mulțumim, Doamne!”
Valentin Sanfira și Codruța Filip, în culmea fericirii. Vestea minunată dată fanilor. ”Mulțumim, Doamne!”
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
PNL vs PSD după decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă. Florin Roman acuză că e o „făcătură marca PSD”. Răspunsul lui Lucian Romaşcanu
PNL vs PSD după decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă. Florin Roman acuză că e...
Se schimbă neapărat la mașină. Șoferii, obligați la service înaintea iernii. Nu sunt anvelopele
Se schimbă neapărat la mașină. Șoferii, obligați la service înaintea iernii. Nu sunt anvelopele
La cât timp se spală așternuturile, dacă ai animal de companie. Regula te scapă de neplăceri
La cât timp se spală așternuturile, dacă ai animal de companie. Regula te scapă de...
Cei 700.000 de pensionari care vor pierde 300 lei la pensie, începând cu 1 ianuarie 2025
Cei 700.000 de pensionari care vor pierde 300 lei la pensie, începând cu 1 ianuarie...
Prima reacţie a femeii care l-a adus în pragul disperării pe Gigi Becali, după ce a fost prinsă băută la volan
Prima reacţie a femeii care l-a adus în pragul disperării pe Gigi Becali, după ce...
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect...
Caz șocant în București! O tânără de 27 de ani a murit la locul de muncă după ce șefii au ignorat starea ei și au refuzat să cheme ambulanța sau să o trimită acasă
Caz șocant în București! O tânără de 27 de ani a murit la locul de...
Colosul mondial care a lăsat în spate toate celelalte țări puternice ale lumii. Deține 90% dintr-o bogăție rară, care va avea un impact major în viitor
Colosul mondial care a lăsat în spate toate celelalte țări puternice ale lumii. Deține 90%...
Gigantul elvețian care deschide o nouă fabrică în România. Va fi a treia unitate de producție principală la nivel global a companiei, iar salariile vor fi pe măsură
Gigantul elvețian care deschide o nouă fabrică în România. Va fi a treia unitate de...
Schimbare radicală de situație. Alexandru Ciucu vrea să se împace cu Alina Sorescu: „Părinții ar trebui să rămână împreună”
Schimbare radicală de situație. Alexandru Ciucu vrea să se împace cu Alina Sorescu: „Părinții ar...
×