Sfaturi de decorare Feng Shui a casei
Feng Shui este o filozofie antică chineză care caută echilibrul dintre casă și spațiul natural. Acesta are ca scop promovarea distribuției energiei pozitive în toate camerele. Pentru a realiza acest lucru, are un set de reguli și sfaturi care facilitează crearea unei case armonioase.
Feng Shui este un sistem filozofic chinezesc vechi de mii de ani de origine taoistă. Înseamnă literalmente „vânt” și „apă”, deoarece caută echilibrul dintre spațiul de locuit și lumea naturală.
Una dintre cele mai cunoscute aplicații ale Feng Shui este cea care se bazează pe designul interior și decorarea casei. În acest sens, această filozofie își propune să distribuie energie pozitivă sau Chi în toate camerele prin distribuția și orientarea spațiilor. În acest fel, se realizează nu numai armonia estetică, ci și bunăstarea oamenilor care locuiesc în casă.
Filozofia bazată pe Feng Shui este complicată, dar vă oferim cele cinci sfaturi principale de decorare, astfel încât să puteți păși în această lume și să începeți să atrageți energii pozitive în casa dvs.
- Combinați cele cinci elemente
Baza Feng Shui se bazează pe echilibrul celor cinci elemente naturale: lemn, foc, pământ, apă și metal. Aceste elemente pot fi introduse în casă prin materialul obiectelor și chiar prin culori. Puteți achiziționa mobila bucătărie de exemplu, ținând cont de aceste aspecte. De asemenea, fiecare are o semnificație principală și, în funcție de obiectivele dvs., puteți adăuga puțin mai mult din unul sau alt element.
Metalul ajută la obținerea clarității și preciziei și poate fi încorporat cu o statuie metalică, în living, sau cu electrocasnice din inox în bucătărie. Pe de altă parte, focul stimulează motivația și elimină energiile negative din mediu. Este obișnuit să-l introduceți cu lumânări sau șeminee. Sau cu un aragaz pe gaz în bucătărie.
Dacă ceea ce vrei este stabilitate și înțelepciune, o vei realiza introducând elementul de apă cu o mică fântână, vaze cu apă sau simbolic cu culoarea albastră. În cele din urmă, puteți introduce elementul pământ cu elemente din lut sau lut foc și elementul din lemn cu mobilier din acest material.
- Țineți cont de distribuția spațiilor și a mobilierului
Configurația spațiilor și distribuția mobilierului este ceva care trebuie gândit foarte atent dacă se caută obținerea Feng Shui.
În primul rând, această filozofie crede că Chi, energia, intră prin ușa principală a casei, de unde este distribuită către restul camerelor. Din acest motiv, el acordă o mare importanță holului, care trebuie să fie clar și ordonat , să urmeze un stil minimalist și să fie luminos și cald. De asemenea, se recomandă adăugarea unei oglinzi, deși niciodată în fața ușii de intrare. La fel, vă sfătuiește să vă lăsați pantofii la intrare, ceea ce simbolizează că nu intrați în casă cu probleme.
Pentru ca această energie care intră prin ușa din față să curgă în toată casa , orice obstacole care o pot obstrucționa trebuie eliminate. În același mod, mobilierul trebuie așezat în așa fel încât să sporească sinuozitatea formelor și să evite liniile drepte și crearea de unghiuri, deoarece se crede că emit energie negativă.
La organizarea spațiilor, trebuie acordată o atenție specială celui mai important accent al fiecărei camere. De exemplu, într-un dormitor ar fi patul și, într-o cameră de lucru, biroul. Acest element principal trebuie să fie situat departe de intrare și nu aliniat cu acesta și trebuie să aibă un suport bun, cum ar fi un perete și niciodată ferestre.
În cele din urmă, un alt element care poate ajuta la înmulțirea circulației energiei sunt oglinzile, deși numai dacă sunt plasate corect. Pentru a nu atrage efectul opus, acestea nu pot fi confruntate cu ușa din față a casei, nici cu patul din dormitor și nu pot face parte din mobila de bucătărie.
- Incorporează plante naturale
După cum am spus, Feng Shui se bazează pe circulația energiilor. Fiecare cameră trebuie să aibă propria energie și este convenabil să nu se amestece între ele. De exemplu, dormitorul ar trebui să te invite la odihnă și baia la intimitate.
Plantele din Feng Shui sunt văzute ca o modalitate bună de a introduce vitalitate, calm și responsabilitate și sunt esențiale pentru a obține un mediu echilibrat și armonios. Deși da, ar trebui să optați pentru plante naturale și niciodată artificiale sau uscate.
În interior, se crede că plantele îmbunătățesc calitatea Chi de mediu, în timp ce în aer liber ajută la filtrarea energiei negative și la protejarea de zgomot, căldură și poluare și la păstrarea intimității.
- Îmbunătățește iluminarea naturală
Pentru Feng Shui, iluminatul este extrem de important, deoarece ne afectează în mod direct sănătatea și pentru că poate promova o stare de spirit în fiecare cameră.
Cheia acestui tip de decor este respectarea surselor de lumină naturală. Prin urmare, fiecare cameră ar trebui să fie proiectată în jurul ferestrelor și să nu fie niciodată blocată cu mobilă.
În ceea ce privește iluminatul artificial, acesta trebuie să fie cât mai aproape de lumina naturală și temperatura culorii sale trebuie să fie adaptată fiecărei încăperi: tonurile reci trebuie plasate în zonele de lucru sau de activare și tonurile calde în zonele de relaxare.
- Păstrați-vă casa curată și ordonată
În cele din urmă, este recomandabil să fiți sârguincioși și ordonați dacă nu doriți să întrerupeți fluxul de energie pozitivă. În acest fel, depuneți eforturi pentru a organiza spațiile în fiecare zi și pentru a repara obiectele sparte sau deteriorate cât mai curând posibil, astfel încât acestea să nu devină o sursă de stres.