Sfârșit tragic pentru un jandarm din Botoșani! S-a stins din viață la numai 39 de ani
Este zi de doliu la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani. Constantin Zăicescu, un reputat cadru militar, s-a stins din viață la vârsta de numai 39 de ani. Din păcate, bărbatul a pierdut lupta cu o boală grea. În cele din urmă, afecțiunea a fost mai puternică și l-a învins. Cei care l-au cunoscut sunt în stare de șoc.
Constantin Zăicescu s-a stins din viață mult prea devreme. Bărbatul avea multe planuri de viitor, însă toate au fost curmate de boala de care suferea și care, în cele din urmă, l-a răpus. Timp de aproape 20 de ani, Constantin Zăicescu a fost pe rând, militar în termen, jandarm, dar și elev al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani și subofițer operativ în cadrul Jandarmeriei Botoșani. Anunțul trist al decesului a fost făcut de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.
„Duminică, la ora 12.00, la biserica Sfânta Vineri din municipiul Dorohoi, ne vom lua rămas bun de la colegul nostru, plutonier major Zăicescu Constantin, care a trecut la Domnul joi dimineață, lăsând în urmă o soție îndurerată și un băiețel care nu se va mai putea bucura de vocea sa blândă.
La doar 39 de ani, după ce timp de aproape 20 de ani a fost, pe rând, militar în termen jandarm, elev al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani și subofițer operativ în cadrul Jandarmeriei Botoșani , Constantin Zăicescu a fost învins de o boală necruțătoare, cu care a luptat, alături de cei dragi, din toate puterile.
Costică a fost un jandarm cu o înaltă ținută morală, un bun profesionist, un soț iubitor, un tată dedicat și, pentru toți cei care l-au cunoscut și respectat, un prieten adevărat. Dumnezeu să te odihnească în pace, camarade!”, este mesajul transmis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.
(CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN LUMEA SPORTULUI! FOTBALISTUL A MURIT LA DOAR 20 DE ANI, DUPĂ CE S-A ACCIDENTAT PE TEREN)
Constantin Zăicescu, răpus de boală
De ceva timp, Constantin Zăicescu se confrunta cu o boală grea. Militarul a fost diagnosticat cu anemie aplastică idiopatică și avea nevoie de sânge din grupa A2, Rh pozitiv. În ultima perioadă, bărbatul a fost internat la Institutul Clinic Fundeni.
Anemia aplastică se caracterizează prin producerea deficitară de celule stem de către măduva osoasă. Celulele stem se află la originea celor trei tipuri de celule sangvine: globule roşii (eritrocite), globule albe (leucocite) şi plachete sangvine (trombocite).
Boala este o afecțiune rară şi gravă, considerată în trecut a fi întotdeauna fatală prin complicaţii. În prezent însă, prognosticul bolii este unul mult mai favorabil, datorită progreselor din domeniul medical. Tratamentul pentru anemia aplastică este de tip medicamentos, plus transfuzii de sânge sau transplant de măduvă osoasă, pentru a suplimenta pancitopenia. Dacă boala nu este identificată și tratată imediat, anemia aplastică devine fatală.