Sfârșit tragic pentru muncitorul îngropat la 3 metri și jumătate sub pământ. 7 copii au rămas acum orfani de tată
O adevărată tragedie a avut loc în comuna Săpoca, județul Buzău, unde pompierii au depus eforturi supraomenești pentru a salva un muncitor prins sub un mal de pământ. Tatăl a șapte copii, bărbatul de 49 de ani, nou angajat pe șantier, a fost îngropat de viu împreună cu alți trei colegi, în timpul lucrărilor la sistemul de canalizare al localității.
Din păcate, după ore de muncă intensă și o intervenție dificilă, pompierii l-au scos la suprafață pe bărbat, însă acesta nu a mai putut fi salvat. Acum, vina pentru toate cele întâmplare este aruncată dintr-o parte în alată, în timp de șape copii au rămas fără tată.
(CITEȘTE ȘI: ANDREI, ADOLESCENTUL DE 16 ANI DIN GORJ CARE A MURIT DUPĂ CE MEDICII AU REFUZAT SĂ-L OPEREZE, A FOST ÎNMORMÂNTAT. VIDEO)
Sfârșit tragic pentru muncitorul din Săpoca
Conștienți de pericolul de a folosi utilaje grele, pompierii au săpat cu mâinile goale pentru a nu risca să îl rănească pe bărbatul îngropat la trei metri și jumătate sub pământ. În timpul operațiunii, salvatorii i-au administrat oxigen, însă greutatea imensă a tonelor de pământ a făcut imposibilă supraviețuirea victimei.
Marian Dragostina, fratele bărbatului decedat, a vorbit despre durerea familiei și toate cele întâmplate. Acesta a mărturisit că fratele lui nu se dădea în spate de la muncă și lucra de dimineață până seara pentru familia sa.
„Avea un 1,90 aproape înălţime. Deci era făcut pentru aşa ceva, pentru muncă din asta grea. Construia şi meserii, zidării, dulgherii, mai multe. Adică unde era de muncă, acolo se ducea să facă un ban la copii. S-ar spune că e cam 50-50. Că au riscat ei. Trebuie să facă o anchetă”, a declarat fratele bărbatului, potrivit observatornews.ro.
Tragedia a ridicat întrebări serioase cu privire la măsurile de siguranță luate pe șantier. Poliția și Inspectoratul Teritorial de Muncă au deschis anchete pentru a stabili dacă muncitorii aveau echipament de protecție și dacă lucrarea era executată în condiții de siguranță.
Un martor prezent la fața locului a susținut că lipsa supravegherii și a măsurilor corespunzătoare a contribuit la accident.
„N-au fost supravegheaţi, nu s-au făcut lucrările cum a trebuit, trebuia să fie şeful care era aici, să le dea echipament, să îi supravegheze, să pună panourile aici, să fie totul în regulă”, a spus acesta.
Pe de altă parte, Ciprian Neacșu, șeful lucrărilor, a declarat că va investiga situația pentru a clarifica dacă au fost respectate normele de protecție.
„Erau… deci aici, o să verific şi eu acum, eu astăzi nu am fost pe lucrare aici. Au sprijinire, au protecţie. Nu ştiu, urmează să văd, să vorbesc şi eu cu ei, că nu am niciun fel de detaliu dacă s-a folosit sau nu s-a folosit”, a declarat Ciprian Neacșu.
Acest accident cutremurător amintește de o altă tragedie recentă, petrecută acum două luni în județul Suceava, unde un bărbat a murit strivit sub pământ în timp ce săpa o fântână.