Sergio, un turist american, fascinat de o stațiune din România: ”Nu vreau să mă întorc acasă”
O destinație de vacanță în România, mai puțin cunoscută, se dovedește a fi o adevărată perlă a turismului balnear al țării. Turiștii care au ales să își petreacă weekendul de Rusalii în stil românesc, au avut parte de o experiență extrem de plăcută. Mâncarea tradițional românească i-a răsfățat pe cei pofticioși, în special pe turiștii străini. De la ciorbe parfumate la balmoș preparat chiar în stână și deserturi specifice sezonului, toate acompaniate de muzică cu acorduri de chitară.
România este cunoscută pentru o varietate de stațiuni care atrag turiști din toată lumea. În primul rând, avem litoralul românesc, dar și stațiunile montane sunt extrem de populare. De asemenea, țara noastră dispune de numeroase baze de tratament accesibile pentru toate tipurile de bugete. Turiștii străini sunt fascinați de peisajele cu aer curat din România, dar și de gastronomia tradițională bogată.
Turiștii străini au fost profund impresionați de experiența de a gusta nu doar din bucătăria locală, ci și din stilul de viață sănătos și echilibrat al comunităților locale. Sergio, un vizitator din New York, revine în România cu soția sa de peste 15 ani. Aici se simte într-adevăr liber, spune el, îndrăgostit de locurile acestea.
„Tradiiile, oamenii, modul în care eşti tratat aici, mâncarea, muzica sunt extraordinare. Îmi plac foarte mult. Favoritele mele sunt tochitura, mămăliga, ouăle. Nu vreau să mă întorc acasă. Vreau să rămân aici”, spune Sergio Vargas, turist străin, pentru observatornews.ro
La Cacica, turiștii au avut parte de o ambianță muzicală de brunch și un meniu ce evoca ospățurile boierești. Această localitate idilică, situată la o oră de condus de orașul Suceava, pare desprinsă dintr-o poveste.
„Pentru astăzi am pregătit gulaş de viţel Angus, apoi pomana porcului la ceaun cu cârnăciori, aici avem o ciorbă „Fecior”, tradiţională, dreasă cu smântână, cu urdă şi cu zer de oaie. Aici avem tradițională supă de pui cu tăieţei de casă”, a transmis unul dintre bucătari, pentru sursa citată.
Accesul la Brunch-ul Boieresc a implicat o taxă de 250 de lei pe persoană. Cazarea pentru o noapte într-o cameră de conac a costat 400 de lei. Turiștii care au venit însoțiți de familie sau prieteni au avut opțiunea de a se caza într-o căsuță tradițională contra sumei de 1.000 de lei pe noapte.
Citește și: MADEIRA A AJUNS DESTINAȚIA EXOTICĂ FAVORITĂ A ROMÂNILOR! CÂT COSTĂ UN SEJUR DE 7 NOPȚI PE INSULA PORTUGHEZĂ