Este necesar ca toți șoferii să cunoască foarte bine ce înseamnă fiecare semn de circulație și marcaj rutier, astfel încât să poată circula în siguranță. Indicatorul din imagine le-a dat bătăi de cap multor conducători auto, chiar şi celor experimentaţi. Iată ce reprezintă, de fapt.
Semnele de circulație sunt cele mai importante lucruri de care șoferii trebuie să țină cont atunci când se află în trafic. Legea îi obligă pe toți conducătorii auto să cunoască absolut toate indicatoarele rutiere ce apar în Codul Rutier.
Nerespectarea acestora poate pune în pericol atât viața șoferilor, cât și pe cea a altor participanților la trafic.
Nu toată lumea știe ce reprezintă acest indicator rutier, iar de multe ori, conducătorii auto sunt derutați. Acest semn este amplasat doar în anumite zone și, de cele mai multe ori, este însoțit de alte indicatoare explicative.
Acest indicator avertizează şoferii că în faţă există un semn de stop şi că vor trebui să încetinească din timp pentru a putea opri regulamentar. Astfel se pot evita accidentele cauzate de opririle bruşte.
În cazul în care ai fost amendat, indiferent de județul de apartenență sau de natura amenzii, ai la dispoziție 15 zile, din momentul în care ai primit procesul verbal, pentru a plăti cu o reducere de 50%. Sancțiunea se poate achita atât fizic, cât și online.
Pentru cei care preferă offline-ul, în locul online-ului, amenzile pot fi achitate la Direcțiile de Taxe și Impozite, la punctele de lucru ale Poștei Române sau ale Trezoreriei statului. Ideal este să aveți bani cash când să plătiți, deoarece nu toate permit plata cu cardul.
Varianta online de plată a amenzii este site-ul ghiseul.ro, platformă utilizată pentru diferite tipuri de plăți către stat.