Semnul de circulație ciudat, pe care mulți șoferi români îl ignoră! Ce înseamnă, de fapt, acest indicator rutier

Publicat: 09/01/2023 | 15:30
Semnul de circulație pe care puțini îl cunosc

Semnul de circulație din imagine le dă bătăi de cap chiar și șoferilor experimentați. Indicatorul poate fi întâlnit atât pe partea carosabilă, cât și pe trotuar, dar puțini știu ce înseamnă, de fapt. Cei care vor să-și obțină permisul auto în 2023 trebuie neapărat să-l cunoască. 

Indicatorul rutier din imagine poate fi întâlnit și pe trotuar, acolo unde există o pistă delimitată pentru pietoni și biciclete. În cazul îl vedeți și sunteți din cele două categorii amintite, trebuie să mergeți doar pe pista marcată. Chiar dacă mulți șoferi nu știu, zona în care este prezent semnul de circulație permite doar circulația bicicletelor, trotinetelor electrice și pietonilor.

 

 

Semnul de circulație pe care puțini îl cunosc

(CITEȘTE ȘI: Noul semn de circulație din cauza căruia mulți șoferi primesc amendă. Ce înseamnă, de fapt, și unde este întâlnit)

Cât te costă să faci școala de șoferi în 2023. De ce acte ai nevoie

În anul 2023, scumpirile se fac resimțite și când vine vorba de școala de șoferi. Pentru cea mai căutată categorie, respectiv B, prețurile pleacă de la 1.500 de lei și pot ajunge până la 2.200.

Prețul pe care școlile auto îl cer include 24 de ore de ședințe teoretice, ce pot fi desfășurate pe mai multe zile. De asemenea, pachetele conțin și 30 de ore de practică pentru condus și, bineînțeles, mașina pentru lecțiile de condus. Ce nu este inclus sunt orele suplimentare de care mulți au nevoie pentru a reuși să obțină permisul de conducere. Acestea pot fi luate și în situația în care cursantul a picat proba de sală sau cea de traseu.

Pentru admiterea prezentării la examen pentru categoria B, candidatul va pregăti un dosar cu următoarele documente:

  1. Fișa de școlarizare (se completează prin dactilografiere de către Școala de Șoferi) vizată și ștampilata de către cabinetul unde se fac analizele medicale;
  2. Certificatul de cazier judiciar în original in termen de valabilitate (6 luni de la data emiterii);
  3. CI in original și copie pe format A4, permis de conducere (daca este cazul – doar pentru categoriile BE, C, CE);
  4. Chitanța CEC / Posta pentru achitarea taxei de examen auto de 89 de Lei;

(CITEȘTE ȘI: Indicatorul rutier care dă bătăi de cap multor șoferi din România. Ce trebuie să faci dacă întâlnești semnul de circulație din imagine)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult