Secretul unui grătar perfect! Trucul pe care trebuie să-l faci înainte de a pune carnea pe foc o va face delicioasă

Publicat: 07/05/2022 | 17:40
Trucuri pentru cel mai bun grătar Sursă foto: Pixabay.com

Sezonul grătarelor a început. CANCAN.RO îți prezintă unul dintre cele mai bune trucuri pentru o carne gustoasă. Ești curios să afli secretul celor mai buni ”grataragii”? Vei rămâne surprins de modul în care se va găti carnea.

Odată cu venirea căldurii, grătarele încep și ele să sfârâie. Pregătește-te de următoarea masă din grădină cu prietenii și află care este secretul celui mai bun ”grataragiu”. Carnea va iei delicioasă și foarte fragedă.

CITEȘTE ȘI: CEA MAI TARE REȚETĂ DE POST A LUI CHEF FOA DE LA PRO TV: HALOUMI ȘI SALATĂ DE LEGUME LA GRĂTAR

Trucuri pentru carne mai bună la gratăr

Unul dintre trucurile care sunt mai puțin știute de românii care fac grătare este de a pune sare peste cărbunii deja încinși. Dacă alegi să presari puțină sare deasupra cărbunilor, ea va începe să se încălzească și să țină focul în frâu. Ea menține temperatura și împiedică grăsimea să reducă întreaga cantitate de cenușă care zboară.

Mulți oameni stropesc zona cu apă sau vin, dar asta nu îmbunătățește deloc gustul grătarului, ba chiar diminuează puterea calorică a cărbunilor și scade astfel intensitatea.

Carnea se poate strica pe grătar chiar dacă a fost pusă într-un amestec plin de condimente și ulei de măsline. Bucățile iau contact direct cu căldura și cu flăcările, lucru greu de echilibrat, mai ales că în tot procesul grăsimea cade peste cărbunii care se încing mai tare.

De asemenea, în modul acesta carnea nu se va mai arde. Specialiștii recomandă să nu înțepi carnea în timpul gătirii pentru că în modul acesta sucul ei natural va dispărea și o vei pune uscată și fadă în farfurie. Este util să întorci bucățile cu ajutorul unui clește de bucătărie sau unii oameni folosesc furculița, fie cea mare, specială pentru grătar, fie cea normală.

Dacă ai un tip de carne ce are nevoie să stea mai mult pe grătar, este indicat să o acoperi cu staniol sau foaie de copt pentru mai bine din jumătatea procesului.

Un alt secret pentru a deveni cel mai bun ”grataragiu” este acela de a unge produsul preferat cu puțină miere amestecată cu diferite sosuri și alte condimente. Lasă-o să se frigă pe grătar fără nicio folie deasupra. Vei vedea cât de delicioasă va ieși carnea respectivă.

VEZI ȘI: AMENZI DE 9.000 DE LEI PENTRU ROMÂNII CARE FAC GRĂTARE ÎN ZONE NEPOTRIVITE

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult